ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023: Βαζαίος στο AQF24: «Ξέρω ότι μπορώ να βγάλω γρήγορους χρόνους, μου λείπει η απογευματινή κούρσα»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο Ανδρέας Βαζαίος ολοκλήρωσε σήμερα με τα 100μ πεταλούδα τις ατομικές του προσπάθειες στο τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του μετά το 2013, το 2015, το 2017 και το 2019. Τερμάτισε σε 53.39 και κατέκτησε την 38η θέση στον κόσμο στο δεύτερό του αγώνισμα μετά τα 200μ μεικτή.

Για την προκριματική του κούρσα δήλωσε: «Δεν έχω νιώσει ταχύτητα στην πεταλούδα στους αγώνες και αυτό φάνηκε και στη μεικτή, ήταν λίγο αργό το πέρασμά μου και με είχε κρατήσει πίσω στην κούρσα. Στα 100μ πεταλούδα ήθελα να πάω ένα δυνατό πρώτο 50άρι και θεωρούσα ότι θα μπορέσω να κρατήσω, αλλά δεν έγινε. Στο πρώτο μισό της κούρσας το πέρασμα ήταν καλό (24.85), μετά βγήκε κούραση (28.53). Το πλάνο που είχα το εκτέλεσα, δε μου βγήκε όπως θα ήθελα ούτε η στροφή, στην οποία είχα άλλη μία χεριά, ούτε ο τερματισμός. Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο στόχο ως προς το χρόνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα να πω την αλήθεια. Τώρα τέλος με τα ατομικά, έχουμε μπροστά μας τις σκυταλοδρομίες».

Για το αν θα άλλαζε κάτι την προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της 50άρας, ο δις πρωταθλητής Ευρώπης στην 25άρα το 2019 τόνισε: «Δε νομίζω ότι δε θα άλλαζα κάτι στην προετοιμασία μου για το παγκόσμιο. Τους τελευταίους δύο μήνες είχα νιώσει πάρα πολύ ωραία στην προπόνηση και στο καμπ προετοιμασίας των δύο εβδομάδων που πήγα στην Αττάλεια είχα δουλέψει πολύ σκληρά και είχαν βγει πολύ καλοί χρόνοι. Δεν ξέρω εάν στην περίοδο του φορμαρίσματος έγινε κάτι με την προσαρμογή, εάν έπρεπε να κρατηθώ πιο ψηλά σε χιλιόμετρα ή ένταση. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το συζητήσουμε με τους προπονητές μου και με τον γιατρό μου τον κύριο Αντωνακάκη, γιατί εκεί κάτι χάνουμε. Το ίδιο πράγμα έγινε και με την Μελβούρνη το Δεκέμβριο αλλά και με στους Ολυμπιακούς του Τόκιο». 

Το φετινό παγκόσμιο σίγουρα δεν πήγε όπως θα ήθελε και αυτό σίγουρα του δημιουργεί προβληματισμούς, όμως διατηρεί την αισιοδοξία του για την ανταμοιβή των κόπων του στα επόμενα μεγάλα ραντεβού: «Πέρυσι ήταν μία χρονιά που έκανα κακή προετοιμασία με πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ φέτος είχα σταθερότητα, ήμουν σταθερά ψηλά και σε χρόνους και σε διάθεση. Ξέρω ότι μπορώ να βγάλω έναν γρήγορο χρόνο σε μεγάλο αγώνα, ειδικά σε απογευματινή κούρσα με όλη την ατμόσφαιρα που έχει. Ο μόνος μου ημιτελικός σε παγκόσμιο ήταν το 2017 και εκεί είχα σημειώσει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ μεικτή. Έχω κουραστεί ως ένα βαθμό με το γεγονός ότι δεν κολυμπάω τους χρόνους μου, προχωράμε όμως για τα επόμενα. Έχω πίστη ό,τι θα έρθει».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA