Με την πίστη να καλλιεργείται από την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου και έπειτα, το μέταλλο αυτής της ομάδας να παραμένει παρά το μειονεκτικό σκορ και τον επιθετικό της χαρακτήρα να αναδεικνύεται στο τέταρτο μέρος, η «Επίσημη Αγαπημένη» βρόντηξε στην… κακή της μέρα και με απίστευτο buzzer beater του Αλέξανδρου Παπαναστασίου για το 15-14 έφυγε νικήτρια από το 3ο ματς του Ομίλου και πέταξε απευθείας για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Με τον Παναγιώτη Βότση να καταφθάνει μετά από σχεδόν 24 ώρες ταξιδιού στο Marine Messe Hall της Φουκουόκα και να συναντά τον ομοσπονδιακό τεχνικό, αμέσως μετά την παλικαρίσια νίκη της Εθνικής μας, ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε ότι υπάρχει ικανοποίηση για την νίκη, αλλά όχι για την εμφάνιση στο σημερινό παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά, πήραμε μια νίκη σε ένα παιχνίδι που φανταζόταν κανείς χαμένο. Παραδομένοι και με κατεβασμένα χέρια φαινόμασταν για τρία οκτάλεπτα… κυρίως στο 2ο. Δείξαμε όμως στο τελευταίο οκτάλεπτο ότι υπάρχει και το πάθος και η διάθεση για καλές άμυνες, η φαντασία και η καλές επιλογές στην επίθεση. Είμαι ευχαριστημένος από την νίκη, δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μας γενικά σήμερα, γιατί αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να ξανασυμβεί – να είμαστε δηλαδή πίσω με 3 γκολ με μια τόσο καλή ομάδα και να αφυπνιστούμε στο τέλος. Είναι ένα πάρα πολύ καλό μάθημα το σημερινό παιχνίδι, το οποίο σίγουρα ξέρουν τα παιδιά ήδη τι θα τους πω και τι θα συζητήσουμε και νομίζω στο μέλλον θα μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί κόντρα σε ομάδες που «θεωρούμε» ότι δεν μπορούν να μας κερδίσουν, αλλά τελικά μπορεί να συμβεί. Ίσως το τελευταίο οκτάλεπτο σήμερα να είναι αυτό που θα μας δώσει μια παραπάνω αυτοπεποίθηση αυτές τις μέρες, είναι κάτι που το συζητάμε εδώ… Ίσως ήταν το πρώτο δυνατό παιχνίδι που παίξαμε αυτό και αναζητάμε την αυτοπεποίθηση ατομικά αλλά και σαν ομάδα για την συνέχεια που πράγματι τώρα ξεκινάει για την Εθνική ομάδα. Πράγματι το σημερινό ματς ήταν μια σφαλιάρα η οποία δεν πόνεσε… ένα ξύπνημα»!