Θέλοντας να συγκρατήσει τα συναισθήματα της ιστορικής πρόκρισης και να προσηλωθεί στο υπέρτατο παιχνίδι του τελικού – το Σάββατο 29/07 στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Επίσημης Αγαπημένης, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στο #AQF24 και την Εβίνα Καραμανλή που βρίσκεται στην Φουκουόκα, για την απίστευτη επιτυχία της Εθνικής Ανδρών, την καταιγιστική νίκη στον ημιτελικό κόντρα στην Σερβία και την συγκέντρωση που απαιτεί το τελευταίο και απόλυτο ματς αυτού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος…

«Η πρόκριση σε αυτόν τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι μεγάλη μέρα για το ελληνικό πόλο… μέχρι την επόμενη. Γιατί αυτή την φορά θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας – γιατί πράγματι είναι μεγάλη χαρά για εμάς… και η πρόκριση στον τελικό και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μας φεύγει ένα βάρος από τις επόμενες δυο διοργανώσεις, όπου πιστεύω θα προκρινόμασταν – αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα. Είμαστε focus για το παιχνίδι του Σαββάτου, με έναν αντίπαλο που θα μάθουμε σύντομα, όμως όπως έχω αναφέρει ξανά σημασία έχει το πως παίζουμε εμείς, πόσο πιστεύουμε στο παιχνίδι μας, πόσο ομαδικοί είμαστε… Μετά από μια πολύ καλή μέρα όπως η σημερινή, ενδέχεται να έρθει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό με το Μαυροβούνιο. 

Ομολογώ ήμουν χαρούμενος λίγο πριν λήξει το ματς σήμερα, μια τέτοια διαφορά δεν καλύπτεται εύκολα και ήθελα απλά να τελειώνουν οι φάσεις εκμεταλλευόμενοι όλο τον χρόνο, να μην χτυπήσει κάποιος φυσικά – γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται μέχρι τελευταία στιγμή.