Ικανοποίηση, επιβεβαίωση και αυτοπεποίθηση για την Εθνική Ανδρών! Η Επίσημη Αγαπημένη το έκανε ξανά… είναι στις 4 κορυφαίες ομάδες του κόσμου, φεύγοντας νικήτρια από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Φουκουόκα, όπου επικράτησε του Μαυροβουνίου με 10-9 και πλέον αναμένει τον επόμενο αντίπαλο με απόλυτο στόχο την θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το #Aquafeed24 βρίσκεται στην Ιαπωνία και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών, με την Εβίνα Καραμανλή να μιλά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ανδρών, Θοδωρή Βλάχο, για την επιτυχία που… επαναλαμβάνεται όπως το 2022 όπου η Ελλάδα στέφθηκε Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, τον χαρακτήρα της ομάδας και τις προσδοκίες από το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

«Σήμερα καταφέραμε τον δεύτερο στόχο από αυτούς που έχουμε θέσει ως Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο πρώτος ήταν η πρωτιά στον Όμιλο και ο δεύτερος, η πιο σημαντική νίκη στα προημιτελικά – μέχρι την επόμενη φυσικά – όπου έτσι προκριθήκαμε στις 4 κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Αρχίζει ένα απαιτητικό τετραήμερο για εμάς, η αδρεναλίνη θα είναι ψηλά, όχι μόνο στο παιχνίδι, αλλά και στην προετοιμασία για κάθε αγώνα… Είναι η στιγμή που περιμένουμε όλοι όσοι είμαστε μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας, προπονητές και παίκτες… αυτό θέλαμε να κάνουμε, αυτό θέλαμε να έρθει. Να μπούμε στην ζώνη των μεταλλίων. Συγκέντρωση, ηρεμία, να μελετήσουμε τον αντίπαλό μας και φυσικά να μπούμε με μυαλό στον ημιτελικό, όπως μπήκαμε σήμερα – με ψυχραιμία και πάθος για την νίκη.

Οι πιθανοί αντίπαλοι μας – Ιταλία ή Σερβία – είναι αρκετά διαφορετικοί και το Μαυροβούνιο ήταν μια ομάδα που μέχρι τώρα στο τουρνουά έχει δείξει ένα αρκετά καλό πρόσωπο και στα τρία παιχνίδια που έδωσε για να φτάσει μέχρι εδώ. Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τον παίκτη παραπάνω, πράγμα το οποίο εξαρτάται και από την άμυνα του αντιπάλου. Σήμερα αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί και στον παίκτη λιγότερο και στα ίσα, πάντα μπορούμε να διορθώσουμε κάποιες ακόμη λεπτομέρειες, αλλά δεν μπορώ να μην πω συγχαρητήρια σήμερα στα παιδιά γιατί πράγματι είμαι ευχαριστημένος. Αντέξαμε στην πίεση του Μαυροβουνίου στο 3ο και 4ο οκτάλεπτο όπου πλησίασε και ισοφάρισε, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε το παιχνίδι. 

Η ομάδα αυτή έχει μεγαλώσει, έχει ωριμάσει και στοχεύει πάντα στην κορυφή. Έχουμε όλοι μας τις ίδιες προσδοκίες, με όλη την πίεση που θέτουμε στον εαυτό μας για το κάτι παραπάνω… Μας αρέσει να βάζουμε δύσκολα στον εαυτό μας και το ότι βρισκόμαστε ξανά στην κορυφαία 4άδα του κόσμου δείχνει ότι έχουμε χαρακτήρα σαν ομάδα, έχουμε μεγάλους παίκτες και ένα σύνολο που μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα με την διαφορετική συμβολή και των 13 παικτών. 

Σήμερα δείξαμε σθένος να αντέξουμε, να αντιδράσουμε, να κερδίσουμε. Σήμερα δείξαμε χαρακτήρα από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης»!