Την 4η παγκόσμια θέση κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο Τεχνικό πρόγραμμα του Σόλο στη Φουκουόκα. Η διακεκριμένη Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραμένει στην ελίτ των κορυφαίων αθλητριών της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, αλλά δεν κατάφερε τελικά να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο της Βουδαπέστης -όπου είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο- και έμεινε για μία θέση εκτός παγκοσμίου βάθρου.

Η Πλατανιώτη αγωνίστηκε τελευταία στη σειρά, στον τελικό του Τεχνικού Σόλο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πόλη της Ιαπωνίας και εκτέλεσε το πρόγραμμά της με την επωνυμία «Σειρήνα», για το οποίο βαθμολογήθηκε με 242.5000 στο σύνολο (26.2000 β. στον βαθμό δυσκολίας, 101.9500στα τεχνικά στοιχεία και 140.5500). Η βαθμολόγηση που της στοίχισε την απώλεια του μεταλλίου ήταν αυτή στην τελευταία υποχρεωτική δηλωμένη άσκηση. Αυτή η βαθμολογία της ε΄δωσε τελικά την 4η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι, που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της με 276.5717 βαθμούς και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται για τα χρώματα της Αυστρίας, κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και με 264.4200βαθμούς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ίρις Τίο Κάσας από την Ισπανία με 254.2100.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πηγή: koe.org.gr