Φουκουόκα 2023: Στη Γερμανίδα Μπεκ ο τίτλος των 10χλμ open water, η Γκράιμς τις εντυπώσεις

by Παναγιώτης Βότσης

Η Γερμανίδα Λέονι Μπεκ ήταν η νικήτρια της κούρσας της Ολυμπιακής απόστασης στην ανοιχτή θάλασσα σε χρόνο 2:02:34. Η Αυστραλέζα Τσέλσι Γκουμπέκα ακολούθησε σε 2:02:38.10 και η 17χρονη Αμερικανίδα Κέιτι Γκράιμς «έκλεψε» για κλάσματα του δευτερολέπτου το χάλκινο μετάλλιο μέσα από τα χέρια δύο τεράστιων προσωπικοτήτων: της χρυσής Ολυμπιονίκη του Ρίο το 2016 και κάτοχο του περσινού τίτλου, της Ολλανδής Σάρον ΦανΡούβενταλ, και της χρυσής Ολυμπιονίκης του Τόκιο και χάλκινης στο περσινό παγκόσμιο, της Βραζιλιάνας Άνα Μαρσέλα Κούνια. Ο χρόνος της ήταν 2:02:42.30 έναντι 2:02:42.40 της Ολλανδής και 2:02:42.50 της Βραζιλιάνας. Οι τρεις πρώτες αθλήτριες εξασφάλισαν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Οι υπόλοιπες πρέπει να περιμένουν μέχρι το παγκόσμιο του 2024 στην Ντόχα το Φεβρουάριο, όπου οι πρώτες 13 αθλήτριες (πλην των τριών πρώτων της Φουκουόκα) θα κλείσουν θέση για Παρίσι.

Η Μπεκ μετά το αργυρό μετάλλιο το 2022 στη Βουδαπέστη ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου και αυτή τη στιγμή είναι η κάτοχος και του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού τίτλου των 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, μιας και είχε πάρει το χρυσό πέρυσι στη Ρώμη.

Δικαίως η 17χρονη (γενημμένη το 2006) Γκράιμς πήρε μέρος της προβολής παρά την τρίτη θέση. Αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες των ΗΠΑ για το μέλλον και προκειμένου να… «παρακάμψει» εν μέρει το μεγάλο εγχώριο εμπόδιο που λέγεται Κέιτι Λεντέκι στις αποστάσεις, δοκιμάζει και στην ανοιχτή θάλασσα. Η Λεντέκι που είναι και συναθλήτριά της την έχει χαρακτηρίσει «το μέλλον του αθλήματος». Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι η Γκράιμς έχει στο βιογραφικό της ήδη μία Ολυμπιακή συμμετοχή, αφού σε ηλικία 15 ετών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο είχε κολυμπήσει τα 800μ ελεύθερο και μάλιστα είχε φτάσει μία ανάσα από το βάθρο, στην 4η θέση. Πέρυσι έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο open water σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τα δύο αργυρά που κατέκτησε στην πισίνα, και είχε κατακτήσει την 5η θέση στα 10χλμ.

Αναλυτικά αποτελέσματα

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA