Με φιλοδοξίες για την συνέχεια, ικανοποίηση και κίνητρο για τις επόμενες διοργανώσεις, ολοκλήρωσε το ντεμπούτο της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η 16χρονη κολυμβήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων – Άρτεμις Βασιλάκη, η οποία φεύγει με μια 44η θέση στα 200μ ελεύθερο με 2:03.92 και μια 28η θέση στα 800μ ελεύθερο με 8:49.61 (το καλό της αγώνισμα).

Η νεαρή και πολλά υποσχόμενη Ηρακλειώτισσα, η οποία καθοδηγείται από τον Γιώργο Σούρδη, στρέφει ήδη το βλέμμα της στο Παγκόσμιο Νεανίδων που θα διεξαχθεί στην Νετάνια τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (4-9/9), έχοντας λάβει το βάπτισμα του πυρός στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Ο προπονητής της κάνει τον δικό του απολογισμό μέσω του #AQF24 για τις εμφανίσεις της αθλήτριάς του: «Μέσα σε μια χρόνια με πολλές διοργανώσεις για την Άρτεμις καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση για την μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς σε επίπεδο ανδρών-γυναικών, που αυτό από μόνο του αποτελεί πολύ μεγάλο επίτευγμα για ένα παιδί 16 ετών που ανήκει και κολυμπάει στην επαρχία (Ηράκλειο) με τις όποιες δυσκολίες έχει αυτό… Πολλά και πολυέξοδα ταξίδια είναι μία από αυτές τις δυσκολίες.

Η παρουσία της Άρτεμις σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει μόνο θετικό πρόσημο! Κατάφερε να κολυμπήσει κοντά στα ρεκόρ της και οι εμπειρίες, οι εικόνες που αποκόμισε θα την βοηθήσουν να κάνει το βήμα το παραπάνω, που είναι και ο στόχος μας.

Τώρα για την συνέχεια έχουμε μπροστά μας το παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων αρχές Σεπτεμβρίου, στην Νετάνια του Ισραήλ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη προετοιμασία που μπορούμε μέσα στον Αύγουστο, έτσι ώστε να εμφανιστούμε και εκεί δυνατοί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μας είναι η σκυτάλη στα 4×200μ ελεύθερο και στα ατομικά αγωνίσματα να κολυμπήσουμε γρήγορα για να κλείσει η χρόνια με τον καλύτερο τρόπο».