Φουκουόκα 2023: Ποιες χώρες έχουν ήδη προκριθεί και τα διαθέσιμα «εισιτήρια»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με αφορμή το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στο Σπλιτ, το οποίο πλησιάζει, γνωστοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κανονισμό της FINA τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στην Φουκουόκα και φυσικά, τα εισιτήρια που ήδη έχουν εξασφαλιστεί από μερικές ομάδες.

Συγκεκριμένα οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες από την κατάταξη των αμέσως προηγούμενων Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, Παγκοσμίων Κυπέλλων ή Ολυμπιακών Αγώνων, οι δύο (2) πρώτες ομάδες από το World League της προηγούμενης χρονιάς, μία (1) ομάδα – αυτή της διοργανώτριας χώρας και εννέα (9) ομάδες από τις πέντε (5) ηπείρους που θα επιλεγούν μέσω των αντίστοιχων προκριματικών τουρνουά ή ηπειρωτικών πρωταθλημάτων, είναι τα συνολικά «εισιτήρια» για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα (2023). Οι εννέα (9) ομάδες από τις ηπείρους θα επιλεγούν σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο: Ευρώπη – 3, Αμερική – 2, Ασία – 2, Αφρική – 1 και Ωκεανία – 1.

Με βάση αυτό, οι ομάδες που ήδη έχουν προκριθεί από την Ευρώπη σήμερα είναι (ΑΝΔΡΕΣ):

Ισπανία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, 1η θέση)

Ελλάδα (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, 3η θέση)

Κροατία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, 4η θέση)

Σερβία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, 5η θέση)

Ιταλία (νικητής του World League 2022)

Η Ευρώπη θα εκπροσωπηθεί από ακόμα 3 χώρες στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προκρίσεις οι οποίες θα προκύψουν από την τελική κατάταξη του φετινού Ευρωπαϊκού στο Σπλιτ (οι τρεις υψηλότερες θέσεις εκ των χωρών που δεν προκρίθηκαν στην 4άδα και δεν έχουν ήδη εξασφαλισμένη πρόκριση, όπως η Ελλάδα ή οι χώρες – φιναλίστ).

Οι υποψήφιες: Γαλλία, Γεωργία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο.

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Φουκουόκα, οι ομάδες από την Ευρώπη που έχουν ήδη προκριθεί είναι:

Ουγγαρία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, 2η θέση)

Ολλανδία (Παγκόσμια Πρωτάθλημα 2022, 3η θέση)

Ιταλία (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, 4η θέση)

Επίσης, για τα τέλη του 2022 έχει προγραμματιστεί και το World League Super Final στο οποίο συμμετέχουν: Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς και ΗΠΑ και θα κριθεί ακόμη ένα «εισιτήριο» για την Φουκουόκα.

Όπως και στη διοργάνωση των ανδρών, η Ευρώπη έχει άλλες τρεις ευκαιρίες πρόκρισης και εκπροσώπησης, ωστόσο, η τελική κατανομή των θέσεων θα οριστικοποιηθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση του Super Final και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA