Η Άννα Ντουντουνάκη πέρασε στα ημιτελικά παγκοσμίου πρωταθλήματος για τρίτη φορά μετά το 2019 και το 2022. Ο χρόνος της στον πρωινό πρωκρριματικό των 100μ πεταλούδα ήταν 58.12 και πέρασε με τη 12η καλύτερη επίδοση στις δεκαέξι των δύο απογευματινών ημιτελικών σειρών, όπως μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά εδώ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε συγκρατημένη αισιοδοξία για το απόγευμα και τόνισε ότι ο στόχος της στο φετινό παγκόσμιο είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της, όπως δήλωσε στο #AQF24 στη μεικτή ζώνη του Marine Messe: «Στο μυαλό μου είχα να κάνω μία κούρσα στο μέγιστο το πρωί, αλλά κάθε φορά που το λέω αυτό δε μου βγαίνει. Ήθελα να περάσω κάτω από 27” τα 50μ και τελικά πέρασα στο 27.17. Είχα στο μυαλό μου ένα πιο γρήγορο πέρασμα. Δεν ήταν κακή η κούρσα γιατί δεν έκανα κάποιο ιδιαίτερο λάθος. Ήταν ένα ομοιόμορφο σταθερό κολύμπι που πρέπει να γίνει πιο εκρηκτικό. Αυτή τη φορά ήθελα να μην παίξω με το όριο της πρόκρισης γιατί δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Από πριν έρθω στο παγκόσμιο είχα πει ότι δε θα κοιτάξω τη θέση, παλιά ερχόμουν στους αγώνες αυτούς με στόχο να κάνω ατομικό ρεκόρ χωρίς να με ενδιαφέρει τι έκαναν οι άλλες γύρω μου. Θέλω να επιστρέψω σε αυτή τη νοοτροπία ακόμα κι αν με δυσκολεύει κάποιες φορές. Το πρωί είχα απλά στο μυαλό μου την κούρα που εγώ θέλω να κάνω. Αν όλα πήγαιναν καλά δεν θα είχε σημασία τι έκαναν οι άλλες».

Στο αν θα είναι ευχαριστημένος από την πρωινή κούρσα ο προπονητής της, Τάσος Καράμπελας, πρόσθεσε: «Κατά βάθος ο κύριος Τάσος δενν ήθελε να πάω μαξ οπότε θεωρώ θα είναι ευχαριστημένος (γέλια). Αν είχα κάνει λάθη θα είχε να μου πει πράγματα, αλλά αυτή ήταν μία καλή ελεγχόμενη κούρσα. Πιστεύω το απόγευμα να είμαι πιο δυνατή και να πάνε όλα καλύτερα».