Η ώρα στο media center ήταν 23:00 όταν ήρθε ο παγκόσμιος πρωταθλητής και νέος παγκόσμιος ρέκορντμαν των 400μ μεικτής, Λεόν Μαρσάν, στην αίθουσα για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Χαλαρός και προσιτός, απάντησε για δέκα λεπτά στις ερωτήσεις των Γάλλων, των Ιαπώνων αλλά και των διεθνών μέσων.

Για τον αγώνα του έκανε ένα αρχικό σχόλιο και ήταν αρκετά περιεκτικός: «Ξεκίνησα πολύ γρήγορα και τερμάτισα πολύ γρήγορα, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή μου μέσα στον αγώνα και είμαι πολύ χαρούμενος που κατέρριψα αυτό το ρεκόρ». 

Δεν θα μπορούσε να μη δεχτεί ερώτηση για τον Μάικλ Φελπς, ο οποίος όχι μόνο ήταν παρών αλλά σηκώθηκε πρώτος όρθιος να τον χειροκροτήσει όταν τερμάτισε, ενώ ήταν και παρών στην απονομή των μεταλλίων στους τρεις νικητές. Για το τι συζήτησαν πρώην και νυν παγκόσμιος ρέκορντμαν, ο Μαρσάν αποκάλυψε τα εξής: «Ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το χρόνο που σημείωσα, αλλά και με το τελευταίο underwater. Μου είπε πολλά πράγματα και συμβουλές για να βελτιωθώ ακόμα περισότερο, όπως να κολυμπήσω καλύτερα τα τελευταία μέτρα στο ελεύθερο».

Μία γιαπωνέζα δημοσιογράφος του θύμισε ότι όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο μία εβδομάδα νωρίτερα αστειεύτηκε πως θα ήθελε να γίνει «Super Saiyan» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στην ερώτηση για το αν τελικά πιστεύει ότι τα κατάφερε, ο Μαρσάν γέλασε και απάντησε: «Ναι, νομίζω κατάφερα να γίνω Super Saiyan τελικά». Για όσους δεν γνωρίζουν, έτσι ονομάζεται η τελευταία μεταμόρφωση (power-up) που δίνει … εξωγήινη δύναμη στα μέλη της φυλής Saiyan σε ένα από τα πιο δημοφιλή anime της Ιαπωνίας, το Dragonball-Z.

Σε ερώτηση για το πως θα αντέξει την πίεση για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, τώρα που όλα τα φώτα της κολύμβησης αλλά και των διοργανωτών θα είναι στραμμένα πάνω του, απάντησε διπλωματικά: «Μπορώ να διαχειριστώ την πίεση αρκετά καλά πιστεύω, μπορώ όμως να την διαχειριστώ και ακομά καλύτερα. Έχω χρόνο να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι».