ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Μάρκος στο AQF24: «Αργά ή γρήγορα θα πετύχω τους στόχους μου»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε σε 15:07.61 την προκριματική του κούρσα στα 1500μ ελεύθερο, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και κατέκτησε τη 18η θέση στον κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Ο 21χρονος αθλητής έγινε ο 2ος όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω μόνο από το Σπύρο Γιαννιώτη, παρόλα αυτά ο ίδιος ήθελε να πάρει περισσότερα από την κούρσα του: «Η κούρσα ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, πολύ σωστά. Στόχος ήταν τα 15 λεπτά και ήμουν εντός στόχου μέχρι τα 1300μ, έκανα περάσματα στα 100άρια κοντά στο λεπτό. Στα τελευταία 200μ κουράστηκα πολύ, αν κατάφερνα να κάνω μία αλλαγή ρυθμού εκεί θα είχα πιάσει το όριο. Αυτό θέλω, δεν είναι μακριά. Ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Ενώ έχω δουλέψει για πιο κάτω, αλλά δε μου βγαίνει σε αυτούς τους αγώνες. Το δύσκολο είναι να επιμείνεις και να πετύχεις το στόχο. Οι κούρσες που έκανα στα 800μ και στα 1500μ ελεύθερο μου δείχνουν ότι με λίγο καλύτερη διαχείριση και με μία μικρή αλλαγή στο τέλος θα μου βγει αργά ή γρήγορα. Ο χρόνος δεν είναι αυτός που στόχευα, δε με χαροποιεί, αλλά παραμένει ατομικό ρεκόρ. Χαίρομαι που μετά από τρεις κακές κούρσες πλησίασα στην τελευταία λίγο πιο κοντά στο στόχο μου».

Από εδώ και πέρα ο αθλητής του Αλέξανδρου Μοράρη θα προετοιμαστεί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στα μέσα Αυγούστου, το πρώτο που διεξάγει η LEN στη νέα μεταβατική ηλικιακή κατηγορία. Για τους στόχους του εκεί πρόσθεσε: «Θα κρινόταν από το παγκόσμιο το ποια αγωνίσματα θα επιλέξουμε για το ευρωπαϊκό Κ23. Θα γυρίσω τώρα Ελλάδα να το συζητήσω με τον προπονητή μου και θα καταλήξουμε. Η διάκριση και το ρεκόρ εκεί θα πάνε μαζί. Αν πάρω καλή θέση θεωρώ θα βγει και το ρεκόρ».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA