Η Άννα Ντουντουνάκη για άλλη μία φορά στην καριέρα της έχασε για εκατοστά του δευτερολέπτου έναν παγκόσμιο τελικό, αφού έμεινε στην πικρή ένατη θέση των 50μ πεταλούδα στον ημιτελικό της Παρασκευής 28/7. Εδώ και έξι χρόνια, στα καλά και στα δύσκολα, είναι δίπλα της ο προπονητής της, Τάσος Καράμπελας. Ο «κύριος Τάσος» όπως η ίδια τον φωνάζει ήταν μαζί της στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας και παρακολούθησε από τα stands των προπονητών την αθλήτριά του να μένει στις λεπτομέρειες εκτός παγκόσμιου τελικού για τρίτη φορά, μετά τους Ολυμπιακούς του 2021 και το παγκόσμιο του 2022.

Από το χρόνο των 25.82 ο ίδιος ήταν ευχαριστημένος καθώς είναι ο 2ος καλύτερος στην καριέρα της Χανιώτισσας, αλλά προφανώς η ένατη θέση ήταν ένα από τα σενάρια που απεύχονταν και αυτό, πέρα από την ίδια, έπρεπε να διαχειριστεί κι αυτός. Αφού γύρισαν στο ξενοδοχείο το βράδυ της Παρασκευής ο Καράμπελας πήγε έναν μεγάλο βραδινό περίπατο στην πόλη, μία συνήθεια που τον βοηθάει να επεξεργαστεί και να σκεφτεί όσα συμβαίνουν σε κάθε διοργάνωση.

Κάποιες από αυτές τις σκέψεις του για τον απολογισμό του παγκοσμίου τις μοιράστηκε με το #AQF24: «Έκανε μεγάλη προσπάθεια η Άννα. Παλεύουμε τα τελευταία δύο χρόνια με θεούς και δαίμονες. Ύστερα από μια μεγάλη επιτυχία πάντα υπάρχει πίεση. Δεν ξεκινήσαμε καλά στα 100μ πεταλούδα, κατάφερε όμως να μαζέψει τα κομμάτια της για άλλη μια φορά. Έδειξε την θέληση της, έκανε ένα φοβερό αγώνα στα ημιτελικά των 50μ πεταλούδα. Αλλά δυστυχώς για ακόμα μια φορά ήμασταν άτυχοι. Το βασικό για εμένα είναι ότι δεν χάνουμε την πίστη μας. Υγεία να έχουμε πάνω από όλα και συνεχίζουμε, θα το γυρίσουμε».