ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023: Γκολομέεβ στο AQF24: «Καλύτερα να μου βγει στο Παρίσι»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με 21.82 κατέκτησε την 7η θέση στον κόσμο για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά το 2015 και το 2017 και για πέμπτη φορά βρίσκεται ανάμεσα στους 8 καλύτερους αθλητές του πλανήτη στα 50μ ελεύθερο.

Ο αθλητής του ΠΑΟ που προπονείται με τον Άκη Οικονόμου στις πρώτες του δηλώσεις στη μεικτή ζώνη για το #AQF24 δήλωσε: «Καλά μου φάνηκε η κούρσα, πάλι δεν είχα την ταχύτητα που έχω συνήθως αλλά είναι λογικό με την προπόνηση που έχουμε κάνει φέτος. Όπως είχα πει και πριν το παγκόσμιο δεν ήξερα αν θα είμαι καλά ή μέτρια. Είμαι ευχαριστημένος όμως, παρά την στεναχώρια που υπάρχει, γιατί όπως φάνηκε ήταν ευκαιρία για μετάλλιο η κούρσα. Είναι ο πέμπτος τελικός σε έξι παγκόσμια και έχω κατακτήσει ένα μετάλλιο. Χτίζουμε και προχωράμε, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους προπονητές μου, Άκη Οικονόμου και Αλέξανδρο Προβολισιάνο. Η δουλειά έχει γίνει και μένει άλλος ένας χρόνος που μπορούμε να εστιάσουμε στις λεπτομέρειες. Καλύτερα να μου βγει στο Παρίσι», ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει και την σπουδαία εμφάνισή του στους δικούς του ανθρώπους: «Αφιερώνω αυτή την εμφάνιση στην οικογένειά μου. Έχει αλλάξει σίγουρα και η καθημερινότητά μου τα τελευταία χρόνια λόγω της πατρότητας και το διαχειρίζομαι όλο αυτό».

Για τον Απόστολο Χρήστου που λίγη ώρα μετά από αυτόν διεκδικεί θέση στον τελικό των 50μ ύπτιο, είπε: «Με το καλό να μπει τελικό, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τσιμπήσει το μετάλλιο. Είναι πολύ καλό παιδί, δουλευταράς, το κυνηγάει πολύ καιρό και το αξίζει».

Με έξι συμμτοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα είναι ένα από τα πλέον έμπειρα μέλη στην ομάδα και έχει το μέτρο σύγκρισης σε σχέση με το παρελθόν για τη συνολική εικόνα της ελληνικής αποστολής στη Φουκουόκα: «Σίγουρα υπήρχαν αρκετές ατυχίες στην αποστολή αλλά στο σύνολο έχουμε κάνει μία καλή εμφάνιση, βλέπω ανοδική πορεία. Βγαίνουν νέα παιδιά και είναι πολύ σημαντικό αυτό».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA