Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Κρίστιαν Γκολομέεβ δεν είναι η πιο σταθερή αξία της ελληνικής κολύμβησης τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην έκανε την κούρσα που ήθελε αλλα το 21.85 ήταν αρκετό για να του δώσει την 7η θέση στα ημιτελικά, άρα και την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου 29/7.

Μάλιστα στην 9η θέση έπεσαν μαζί ο Ράιαν Χελντ (ΗΠΑ) και ο Βλάντισλαβ Μπούκοφ (Ουκρανία) σε 21.91 και οδηγήθηκαν σε μπαράζ μετά το απογευματινό πρόγραμμα για το ποιος θα είναι ο αναπληρωματικός που θα αντικαταστήσει τον Καναδό Τζος Λιέντο που πέρασε 8ος στον τελικό αλλά απέσυρε τη συμμετοχή του. Τερμάτισαν σε 21.68 και 21.70 αντίστοιχα, επιδόσεις που αν είχαν πετύχει νωρίτερα ο Έλληνας θα έμενε εκτός.

Ο 30χρονος αθλητής του Άκη Οικονόμου έφτασε ανακουφισμένος στη μεικτή ζώνη, αφού είχε παρακολουθήσει σε… hot seat τη δεύτερη ημιτελική σειρά στις οθόνες. Στις δηλώσεις του για το #AQF24 είπε: «Κουτσά-στραβά τα καταφέραμε! Η αλήθεια είναι ότι δεν ένιωθα πολύ καλά. Η εκκίνηση ήταν λίγο καλύτερα το απόγευμα, έφυγα πιο γρήγορα και ήμουν πιο ενεργοποιημένος, το κολύμπι μου όμως το ένιωσα πιο μουδιασμένο. Το πάλεψα όμως και στα τελευταία μέτρα και βγήκε 21.8. Πιστεύω ότι αύριο μπορεί να πάει πιο γρήγορα. Έμειναν πολλοί εκτός και είναι ευκαιρία για μετάλλιο. Θα ξεκουραστώ σήμερα, αύριο είναι μία καινούργια μέρα και θα το παλέψω». 

Για το εντυπωσιακό στατιστικό ότι αυτός είναι ο πέμπτος διαδοχικός παγκόσμιος τελικός της καριέρας του στα 50μ ελεύθερο αλλά και για το τι του δείχνει αυτό, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δείχνει ότι έχω σταθερότητα και αγωνιστική ψυχολογία, στοιχείο που θεωρώ ότι είναι ένα από τα ατού μου».