ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Δρασίδου στο AQF24: «Στην Ντόχα αδερφές μου, στην Ντόχα»

by Παναγιώτης Βότσης

Η Μαρίλεια Δρασίδου σίγουρα έμεινε μακριά από τις δυνατότητές της στη Φουκουόκα, αφού με 31.44 έμεινε στην 27η θέση και εκτός ημιτελικών. Η 16άδα έκλεισε όμως σε γρήγορο χρόνο, 10 εκατοστά κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του 30.89 που της ανήκει.

Η 28χρονη αθλήτρια δεν μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τι πήγε στραβά στο δεύτερο μισό της προετοιμασίας της μέχρι το παγκόσμιο, σίγουρα όμως η εμφάνισή της την προβληματίζει: «Το τελευταίο εξάμηνο μετά το χειμερινό όπεν δεν μπορώ να βρω το κολύμπι μου, θυμάμαι μία φορά που πήγα ένα γρήγορο 50άρι στην προπόνηση και ένα 31.0 που είχα πάει στα Ιλίσια μία εββδομάδα μετά το Ακρόπολις. Δεν ξέρω αν έχει χαλάσει το κολύμπι ή αν δεν πήγε κάτι καλά στην προετοιμασία μου. Στην προπόνηση δε θεωρώ ότι έχουμε κάνει κάτι λάθος ή ότι έχουμε αλλάξει κάτι τραγικά σε σχέση με πριν, αλλά με βάση το αποτέλεσμα σίγουρα κάτι θα πρέπει να αλλάξω. Είχα έρθει φρέσκια στο πρωτάθλημα και όσο περνούσαν οι μέρες έβρισκα περισσότερο την αίσθηση, δεν ξέρω αν φταίει η ρουτίνα ή αν βγήκε κούραση. Όταν πήρα θέση στο βατήρα όμως δεν πίστεψα ότι μπορώ να κάνω υπέρβαση για πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο βέβαια από ό,τι φάνηκε δεν αρκούσε για την είσοδο στον ημιτελικό. Έχω μία απογοήτευση από το χρόνο που είδα αλλά δεν μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα, γιατί δεν ένιωθα έτοιμη. Σίγουρα με προβληματίζει και πρέπει να δω τι θα γίνει στην πορεία. Το όριο για την Ντόχα το έχω οπότε στοχεύω εκεί τώρα».

Για την επόμενη γεμάτη χρονιά και την στοχοθέτησή της ήταν ξεκάθαρη: «Η επόμενη είναι μία γεμάτη χρονιά. Σίγουρα θα πρέπει να έχουμε συμμετοχή στο παγκόσμιο κύπελλο στην Αθήνα τον Οκτώβριο οπότε θα ξεκινήσω νωρίς προετοιμασία, ίσως να ξεκουραστώ 1-1μιση εβδομάδα, όχι παραπάνω. Μέσα στο φθινόπωρο ίσως πάμε για κανένα αγωνιστικό τεστ ή μία προετοιμασία. Ο προγραμματισμός όμως είναι για την Ντόχα, εκεί θα τα δώσω όλα για όλα». Παραφράζοντας μάλιστα την γνωστή φράση από τις «Τρεις αδερφές» του Τσέχοφ είπε γελώντας: «Στην Ντόχα αδερφές μου, στην Ντόχα!».

Η αθλήτρια του Γιώργου Μωραΐτη 15 λεπτά μετά το ατομικό της αγώνισμα έπεσε και 100μ ελεύθερο στη μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ100μ, όπου κολύμπησε έναν πολύ γρήγορο χρόνο βάει συνθηκών. Για τη συμμετοχή την απόδοσή της και την ψυχολογία της σκυαλοδρομίας, τόνισε «Δεν περίμενα να κολυμπήσω στο 56 μετά στη σκυταλοδρομία γιατί με το ίδιο πρόγραμμα πέρυσι, με 15 λεπτά διαφορά, είχα πάει 58. Οι σκυταλοδρομίες είναι άλλο πράγμα, βρίσκεις μία άλλη δύναμη, δεν ξέρω τι σε τραβάει. Μου αρέσουν πάρα πολύ και το παλεύω, πέφτω ανάλαφρη και δίνω ό,τι έχω, υπάρχει μία αγωνία και ένα ”γαργαλητό”. Χαίρομαι που πήγε καλά και μακάρι να πάμε καλά και στην Ντόχα και να πάρουμε και την Ολυμπιακή πρόκριση, όπου μπορώ θα συνδράμω και εγώ».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA