ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023: Δράκου στο AQF24: «Αν είχα απογευματινή κούρσα θα μπορούσα να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ»

by Παναγιώτης Βότσης

Η Νόρα Δράκου με χρόνο 25.12 στον προκριματικό των 50μ ελεύθερο κατέκτησε την 19 θέση στον κόσμο και έμεινε για τρεις θέσεις, αλλά με σημαντική διαφορά της τάξης του 0.26, εκτός ημιτελικών.

Για την ίδια δεν αποτέλεσε έκπληξη ο αποκλεισμός βάσει του επιπέδου που είχε δει ότι υπάρχει, αλλά δεν κρύβει τη στεναχώρια της για τη χαμένη ευκαιρία να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ του 24.93 της Νέρι Νιανγκουάρα από το 2012: «Το ήξερα ότι θα κλείσει κάτω από τα 25. Ήμουν σίγουρη, αλλά περίμενα 24.95-24.99, εκεί, όχι 24.86. Το πρωί δεν μπορούσα με τίποτα να πάω κάτω από 24.8. Σε απογευματινή όμως κούρσα θα το κυνηγούσα το πανελλήνιο ρεκόρ και είναι κρίμα. Είναι κρίμα, έχω στεναχωρηθεί πολύ που δεν μπήκα γιατί είμαι πολύ καλά. Το 25.12 για μένα το πρωί είναι πολύ καλό. Ακόμα και το πανελλήνιο ρεκόρ όμως δε θα έφτανε για να με βάλει. Στο παγκόσμιο στερέωμα έχει κατέβει πολύ το επίπεδο και έχουν αυτό το ρίσκο αυτοί οι αγώνες, να μην έχεις δεύτερη ευκαιρία». 

Κρατάει όμως τα θετικά από τις ατομικές τις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στην κούρσα 4Χ100μ μεικτή των γυναικών όπου θα κολυμπήσει τα 100μ ύπτιο με συγκεκριμένο στόχο: «Σημασία όμως έχει ότι έδειξα ότι είμαι καλά, είχα την ψυχολογία, τα είχα όλα. Μου αφήνει μία πολύ καλή επίγευση αυτό το πρωτάθλημα ως προς τα ατομικά μου, επέστρεψα σε γρήγορους χρόνους και έχω ήδη κάνει ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Τώρα στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ μεικτή θα κολυμπήσω και 100μ ύπτιο και θα ήθελα να σημειώσω ένα χρόνο κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ μου, το 1:00.88. Τα 100άρια τα δουλεύω έτσι κι αλλιώς γιατί έχουμε τις σκυταλοδρομίες, με αυτές υπάρχει περίπτωση να πάω στους Ολυμπιακούς. Απλά όλες αυτές τις μέρες εδώ στην Ιαπωνία έκανα προπόνηση για τα 50μ και δεν ξέρω πως θα είμαι στο νερό».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA