Η Γεωργία Δαμασιώτη ήταν μία από τις αθλήτριες που φεύγουν με μία πικρία από το παγκόσμιο της Φουκουόκα, το δεύτερο της καριέρας της. Παρότι έκανε μία αξιόλογη προσπάθεια με την καλύτερη πρωινή κούρσα που έχει κάνει ποτέ (2:11.03), έμεινε για μία θέση εκτός ημιτελικών.

Η αθλήτρια του Ωκεανού αφού επεξεργάστηκε με ηρεμία ό,τι έγινε, έκανε στο #AQF24 τον απολογισμό της: «Είμαι στεναχωρημένη γιατί ένιωσα καλά και ήταν πολύ καλή η κούρσα μου. Πέρασα στο 100άρι τον ίδιο χρόνο με αυτόν που είχα κάνει στην κούρσα του πανελλήνιου ρεκόρ και μάλιστα με δύο χεριές λιγότερες. Νόμιζα ότι είμαι μέσα στην κούρσα, μου έφυγε όμως λίγο το τρίτο πενηντάρι και έφυγε λίγο και ο χρόνος.  Όταν τερμάτισα νόμιζα ότι είχα πάει πιο γρήγορα. Αφού είδαμε και αναλύσαμε την κούρσα με τον πατέρα μου (Γιώργος Δαμασιώτης) αποδείχθηκε ότι ήταν καλή, χωρίς κάποιο συκγεκριμένο λάθος, ούτε κουράστηκα στο τέλος, ούτε δεν βγήκε καλά η προετοιμασία, ούτε τίποτα. Ήμουν πολύ κοντά στον ημιτελικό και για αυτό στεναχωριέμαι».

Από εδώ και πέρα όμως η 20χρονη δεν θα κάνει ακόμα διακοπές γιατί έχει αγωνιστική συνέχεια: «Δεν έχει τελειώσει η χρονιά, έχουμε μπροστά το ευρωπαϊκό Κ23. Εκεί θέλω να κάνω καλούς χρόνους και στα 100μ και στα 200μ πεταλούδα, αυτό με νοιάζει, να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Ως προς τις θέσεις ό,τι είναι να έρθει ας έρθει. Για εκεί προετοιμάζομαι μέσα στη χρονιά ουσιαστικά, αυτός ήταν ο στόχος τρης χρονιάς και όχι τόσο το παγκόσμιο εδώ. Έκατσε περίεργα βέβαια γιατί διακόπτουμε την ξεκούραση για το Κ23 με τη Φουκουόκα».

Για την σημασία της ύπαρξης της ενδιάμεσης κατηγορίας κάτω των 23, κατηγορία η οποία φέτος θα αποκτήσει πρώτη φορά πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Δαμασιώτη είπε: «Από πέρυσι είχα ξεκινήσει να μπαίνω σε λογική ανταγωνισμού επιπέδου γυναικών, όπως φάνηκε στο παγκόσμιο με το 2:09 είμαι ανταγωνιστική, πόσω μάλλον στο Κ23, και για αυτό είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι σίγουρα πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα η διοργάνωση στο Δουβλίνο και θα βοηθήσει πολλά παιδιά να συνεχίσουν και μετά το σχολείο στην κολύμβηση. Θα έπρεπε πιστεύω να είμαστε μεγαλύτερη αποστολή γιατί είμαστε καλή γενιά, είμαστε πολλά άτομα με όρια και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά εφήβων/νεανίδων είχαμε αποδείξει ότι είμαστε στο σύνολο πολύ καλοί. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην κατηγορία,  θα δείξει όμως και από την παρθενική διοργάνωση τι ανταγωνισμό θα έχει».