ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Ασπουγαλής στο AQF24: «Τα καλύτερα έρχονται, θέλω διάκριση στο ευρωπαϊκό Κ23»

by Παναγιώτης Βότσης

Ο Γιώργος Ασπουγαλής ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στους απογευματινούς τελικούς της τρίτης ημέρας και πρόσθεσε στο αθλητικό του βιογραφικό την πρώτη του ημιτελική κούρσα παγκοσμίου. Τερμάτισε τα 50μ πρόσθιο σε 27.50, ένα χρόνο όχι αντίστοιχα γρήγορο με το 27.23 του προκριματικού, παραμένει όμως η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Κατέκτησε συνολικά τη 15η θέση στον κόσμο στο βασικό του αγώνισμα και η (ατομική) παρουσία του στην Φουκουόκα κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ο ίδιος μετά την κούρσα του ήρθε με χαμόγελο στη μεικτή ζώνη και εξήγησε στο #AQF24 τι πήγε και τι δεν πήγε καλά στον ημιτελικό: «Ένιωθα πολύ καλύτερα το απόγευμα και αυτό φάνηκε και στο ζέσταμα που έκανα κάποια περάσματα. Είχε την ίδια ψυχολογία με το πρωί, ήθελα απλά να βγω να κολυμπήσω. Απλά δεν μου βγήκε καθόλου η εκκίνηση, έκανα λάθος. Μπήκα βαθιά στο νερό, μπήκε λίγο νερό στα γυαλάκια και αποσυντονίστηκα και από εκεί και μέχρι να βγω πάνω και να πιάσω ξανά ταχύτητα ήταν ήδη αργά. Όταν βγήκα από το νερό ήμουν “πνιγμένος”, βγήκε το κεφάλι και τα χέρια ήταν ακόμα μέσα. Στο δεύτερο 25άρι βρήκα ρυθμό αλλά δεν πρόλαβα. Μπορούσα πιστεύω να περάσω ακόμα και αθλητές που με πέρασαν το πρωί και να έχω καλύτερη κατάταξη, κοντά στη δεκάδα, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που είχα πει ότι ήθελα να πετύχω το πέτυχα, τη 16άδα».

Από εδώ και πέρα οι στόχοι του, βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι, είναι πολύ συγκεκριμένοι. Μεταξύ 11 και 13 Αυγούστου έχει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, μία νέα διοργάνωση της LEN στον κολυμβητικό χάρτη που δίνει τη δυνατότητα μίας επιπλέον διοργάνωσης στιις ηλικίες μεταξύ εφήβων/νεανίδων και ανδρών/γυναικών ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του κλασικού στίβου. Στη συνέχεια έχει ξεκούραση, επιστροφή στις προπονήσεις το φθινόπωρο και στο βάθος αχνοφαίνεται το παγκόσμιο 50άρας της Ντόχα, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Φεβρουάριο και για το οποίο ο αθλητής του Ηρακλή εξασφάλισε με την πρωινή του κούρσα το όριο.

Για τους επόμενούς του στόχους, ο αθλητής του Μίλτου Χαλκιά τόνισε: «Την 1η Αυγούστου γυρνάμε Ελλάδα και μετά ο στόχος είναι αποκλειστικά το ευρωπαϊκό Κ23 στο Δουβλίνο. Εκεί θα κυνηγούσαμε έτσι κι αλλιώς τη διάκριση, με το νέο ατομικό ρεκόρ ακόμα περισσότερο. Στο βάθος υπάρχει και το παγκόσμιο της Ντόχα που θεωρώ ότι θα είναι μία καλή ευκαιρία γιατί τα μεγάλα ονόματα δεν θα είναι έτοιμα, θεωρώ ότι θα προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και θα αξιοποιήσουν το πρωτάθλημα σαν προετοιμασία. Τα καλύτερα συνεπώς έρχονται».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA