Τα πρώτα γκρουπ είχαν ξεκινήσει το ταξίδι για την Ιαπωνία από τις 15/7 και έκαναν μίνι προετοιμασία στην διπλανή πόλη, το Κιτακιούσου. Άλλο ένα γκρουπ έφυγε από τη Θεσσαλονίκη στις 18/7 με τους αθλητές Απόστολο Σίσκο, Γιώργο Ασπουγαλή και τον προπονητή Τάσο Παπαδόπουλο.

Στις 19/7 θα αναχωρήσουν τα τελευταία γκρουπ ώστε να ενσωματωθούν στις 20/7 με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στη Φουκουόκα. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις Νόρα Δράκου, Μαρίλεια Δρασίδου και Ελένη Κοντογεώργου, ενώ το δεύτερο από την Άρτεμις Βασιλάκη, την Γεωργία Δαμασιώτη και τον αρχηγό της αποστολής, Νίκο Ξυλούρη.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα της κολύμβησης ξεκινά την Κυριακή 23/7 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/7. Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει καλές παρουσίες τόσο στα ατομικά αγωνίσματα όσο και στις σκυταλοδρομίες, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μεταλλίου. Οι Έλληνες κολυμβητές θα κυνηγήσουν από νωρίς και την Ολυμπιακή πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με χρόνο στα ατομικά και αρκετά πιο δύσκολα μέσω θέσης στις σκυταλοδρομίες.