ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ 2023 – Αλ. Καμμένου στο #AQF24: «Χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να πάμε στην 4άδα, αυτό πρέπει να σκεφτούμε σαν ομάδα και τίποτα άλλο»!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Με εμφανή την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτριών μετά τον προημιτελικό και την προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να οδηγείται στα παιχνίδια κατάταξης, η ομοσπονδιακή τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος – Αλεξία Καμμένου μίλησε στο #Aquafeed24 μετά το 9-8 απέναντι στην Αυστραλία, τις λεπτομέρειες που έκριναν το αποτέλεσμα στο κρίσιμο ματς της «8άδας» και την υπομονή που χρειάζεται ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι δηλώσεις της Αλεξίας Καμμένου στην Εβίνα Καραμανλή και το #AQF24: 

«Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζοντας πως η Αμερική αποκλείστηκε, ξέραμε ότι αν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι θα προκρινόμασταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε χρονικά λίγο πριν το ματς και ίσως μας δημιούργησε μια μεγαλύτερη προσμονή – παραπάνω από ότι πρέπει – για το παιχνίδι και ενδεχομένως να χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Παρότι έδειξαν σοβαρότητα στην διάρκεια του παιχνιδιού τα κορίτσια και «γυρίσαμε» το όποιο μειονέκτημα, δεν αντιδράσαμε πολύ καλά στο σκληρό παιχνίδι των Αυστραλών στα δυο πρώτα οκτάλεπτα, όμως στην συνέχεια αλλάξαμε την άμυνά μας – πράγμα που μας πήγε αρκετά καλά και δεν δεχόμασταν γκολ. Σε κλασικές επιθετικές φάσεις δεν είχαμε την υπομονή για καλύτερες επιλογές, όπως κάναμε στο ματς με την Ιταλία και θεωρώ εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές, η άμυνα μας ήταν βελτιωμένη, αλλά δεν είχαμε την ίδια εκτελεστική δεινότητα που έχουμε δείξει στο παρελθόν και που θέλαμε σήμερα. Από εκεί και πέρα, ξέρουμε ότι η Χρυσή Ολυμπιονίκης είναι εκτός, μια εκ των Ισπανία – Ουγγαρία είναι εκτός… είναι ένα Παγκόσμιο με πολλές εκπλήξεις θα έλεγα και σίγουρα το μυαλό πολλών βρίσκεται στο ποιοι θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να πάμε στην 4άδα, αυτό πρέπει να σκεφτούμε σαν ομάδα και τίποτα άλλο. Θα παλέψουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην συνέχεια της διοργάνωσης, δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη μας – δεν θεωρώ ότι η ομάδα έπαιξε άσχημα σήμερα… απλά βιαστήκαμε πάρα πολύ και ίσως σκεφτόμασταν περισσότερο τον ορίζοντα για το Παρίσι 2024. Θέλει υπομονή ακόμη… ο δρόμος είναι μακρύς»!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA