Φώσκολος: Ο Υδραϊκός που θέλουν στα Πλέι Οφ και ο τραυματισμός που δεν θα τον κρατήσει πίσω!

by Aquafeed 24

Η φετινή ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδος επηρέασε όπως είναι λογικό όλες τις ομάδες, ωστόσο ο Υδραϊκός ήταν και εκείνος από τους συλλόγους που ξεκίνησαν με διαφορετικό πλάνο, το οποίο ορισμένοι αστάθμητοι παράγοντες διαφοροποίησαν.

Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη βίωσε την πολύμηνη διακοπή της Α1 ανδρών, στη συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει ξένους παίκτες, φέρνοντας τον Τζέσε Σμιθ και τον Άλεξ Γούλφ, οι οποίοι ωστόσο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα Πλέι Οφ και όχι στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρώτου γύρου, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία.

Το καλοκαίρι, επίσης, ο Υδραϊκός έκανε μια από τις καλύτερες μεταγραφές στην Α1 ανδρών και έφερε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το ουγγρικό πρωτάθλημα τον Άγγελο Φώσκολο, τον οποίο τότε διεκδικούσαν πολλές ομάδες της κατηγορίας.

Ο βασικός φουνταριστός της ομάδας τον Ιανουάριο πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, με τον ίδιο να μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για τον τραυματισμό του στο Aquafeed24, τονίζοντας ότι μπορεί να έχει μείνει λίγο πίσω αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά δουλεύει για να επανέλθει στα επίπεδα που βρίσκεται υπό κανονικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα πέρυσι που ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο ουγγρικό πρωτάθλημα με το σκουφάκι της Σέγκεντ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης ο Υδραϊκός κέρδισε με σκορ 8-6 εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, έχοντας σφραγίσει τη συμμετοχή του στα Πλέι Οφ.

Ο Άγγελος Φώσκολος για την πορεία του Υδραϊκού και τον τραυματισμό του:

«Φέτος η ομάδα ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους. Ξεκινήσαμε προετοιμασία στα τέλη Αυγούστου, η οποία ήταν δύσκολη και επίπονη, αλλά πολύ εποικοδομητική. Ήμασταν ένα νέο σύνολο παικτών, το οποίο θέλαμε χρόνο και αυτό ήταν το μεγαλύτερο «αγκάθι» μας φέτος, διότι λόγω της κατάστασης δεν προλάβαμε να παίξουμε φιλικά και αυτά τα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν αρκούσαν για να πετύχει η ομάδα την τέλεια χημεία.

Παρ’όλα αυτά ο Υδραϊκός ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, με εξαίρεση την αναμέτρηση με το Περιστέρι. Ύστερα έγινε η διακοπή στις αρχές Νοεμβρίου και αυτό μας αποσυντόνισε πλήρως, η ομάδα αποφάσισε την αλλαγή των ξένων παικτών με γνώμονα ότι η Α1 θα συνεχιζόταν κανονικά, δηλαδή τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος γύρος. Αυτό ήταν κάτι που κόστισε, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο τραυματισμός μου. Όταν από μια ομάδα λείπει ο βασικός φουνταριστός, ο βασικός τερματοφύλακας και ένας ξένος που παίζει μεγάλο ρόλο, τότε είναι κατά 70% διαφορετική και μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η δυναμική της.

Σταθήκαμε πολύ άτυχοι και με τον τραυματισμό μου και με την αποχώρηση των ξένων αθλητών. Εν τούτοις ευελπιστούμε στα Πλέι Οφ με την προσθήκη των δύο Αμερικανών και την προσωπική μου αγωνιστική άνοδο η ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της και να καταφέρει σε μια πολύ δύσκολή χρονιά για την ελληνική υδατοσφαίριση και τον Υδραϊκό να κλείσει θετικά την αγωνιστική περίοδο».

Για τον τραυματισμό του: 

«Με την έναρξη των προπονήσεων τον Ιανουάριο, μετά τις πρώτες 15 ημέρες, ξαφνικά σε μια επίπονη προπόνηση ένιωσα ένα τράβηγμα στο αριστερό μου χέρι και από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά. Συνέχισε να με ταλαιπωρεί για τις επόμενες 3-4 ημέρες, με έντονο και οξύ πόνο. Δεν είχα κάποιο μυϊκό τραυματισμό, ένιωθα ότι μουδιάζει το χέρι μου. Τέλος καλό, όλα καλά. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση για εμένα, αλλά ύστερα από έναν μήνα επανήλθα στις πισίνες. Ακόμη δεν έχω φτάσει στο επίπεδο προπόνησης που ήμουν, αυτό γίνεται σταδιακά και εβδομάδα με την εβδομάδα θέλω να προοδεύω. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα στα Πλέι Οφ».

Για τα Πλέι Οφ:

«Παρά τη διακοπή που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, η ομάδα και πάλι είχε υψηλές βλέψεις. Εάν δεν είχε γίνει η νέα διακοπή τον Μάρτιο, εάν δεν είχε έρθει ο τραυματισμός μου και εάν είχε δοθεί άδεια να παίξουν ήδη οι Αμερικανοί συμπαίκτες μας, η ομάδα θα είχε βρει ρυθμό, θα βλέπατε έναν τελείως διαφορετικό Υδραϊκό, ο οποίος θα πρωταγωνιστούσε. Δουλεύουμε για να επανέλθουμε σε αυτά τα επίπεδα και πιστεύω με την είσοδο μας στα Πλέι Οφ θα καταφέρουμε να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA