Προ των πυλών βρίσκεται η γιορτή της ελληνικής υδατοσφαίρισης, το FINAL 4 ανδρών και γυναικών, τα οποία θα διεξαχθούν στην Πάτρα και το «Αντώνης Πεπανός» στις 3-4 Φεβρουαρίου.

Έχοντας πια ως οριστικό δεδομένο ότι η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αναμένεται πλήθος φιλάθλων να συρρεύσουν στο κολυμβητήριο για να δημιουργήσουν μια απίστευτη ατμόσφαιρα, ίσως μόνο όπως η Πάτρα μπορεί να προσφέρει στο άθλημα, στο οποίο έχει τεράστια παράδοση και ιστορία.

Μέρος αυτής της ιστορίας αποτελούν και «σπλάχνα» της πατρινής υδατοσφαίρισης που θα αγωνιστούν με τις ομάδες τους στα δύο Φάιναλ Φορ και αναμένεται να γνωρίσουν την αποθέωση από τους συντοπίτες τους.

Δεν θα γινόταν αυτή η συζήτηση να μην ξεκινήσει από τον σπουδαίο, Χριστόδουλο Κολόμβο, τον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τόκιο, ο οποίος θα αγωνιστεί με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και είναι δεδομένο ότι η παρουσία του στο «Α. Πεπανός» θα συγκεντρώσει τα βλέμματα, αλλά και το ζεστό χειροκρότημα από τους Πατρινούς. Ακόμη, σε επίπεδο ανδρών, από την Πάτρα προέρχεται ο νεαρός Ανδρέας Αλμύρας, που αγωνίζεται στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, ενώ Εθνικός Πειραιά και Παναθηναϊκός δεν έχουν φέτος κάποιον αθλητή που να προέρχεται από την Πάτρα.

Σε επίπεδο γυναικών, ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ποσοτικά μεγαλύτερο, καθώς αρκετές αθλήτριες προέρχονται από την Πάτρα. Συγκεκριμένα, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson έχει στη σύνθεσή του τη Μαργαρίτα Μπιτσάκου και τη νεαρότερη αδερφή της, Αφροδίτη, καθώς και την Ευδοκία Τσιμάρα, αλλά και την Ιωάννα Λυκοθανάση, οι οποίες ξεκίνησαν την υδατοσφαίριση στην Πάτρα. Στο επιτελείο του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, βρίσκεται φυσικά και ο Δημήτρης Μπιτσάκος. Αρκετές αθλήτριες με καταγωγή από την Πάτρα διαθέτει και ο Εθνικός, καθώς στα «κυανόλευκα» αγωνίζονται η Αριάδνη Καραμπέτσου, η Μαρίσα Ρακιντζή, αλλά και η Αναστασία Μπεκρή, ενώ στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, βρίσκεται επίσης η Αγγελική Γερόλυμου. Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και του ΝΟ Βουλιαγμένης, δεν διαθέτουν φέτος κάποια αθλήτρια από την Πάτρα.