Σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχώρησε, η Εθνική ομάδα πόλο της Σερβίας με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς, ως ένδειξη συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 21/08, ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Porfirije, υποδέχθηκε, στο Πατριαρχείο Βελιγραδίου, τον Αρχηγό των Χρυσών Ολυμπιονικών του Τόκιο και πλέον, παίκτη του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος παροτρύνοντας τους συμπαίκτες του, προσέφεραν συλλογικά την βοήθειά τους στους Έλληνες πληγέντες των πρόσφατων πυρκαγιών.

«Ο κύριος Φιλίποβιτς, αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης και Χρυσός Ολυμπιονίκης, με επισκέφθηκε στο Πατριαρχείο Βελιγραδίου, με μια γενναιόδωρη προσφορά από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, προοριζόμενη για την στήριξη των Ελληνικών πόλεων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Οι Ολυμπιονίκες στον αθλητισμό είναι Ολυμπιονίκες και στην φιλανθρωπία» δήλωσε ο Πατριάρχης Porfirije.

Αναμφίβολα, είναι μεγάλη τιμή για την ελληνική υδατοσφαίριση να πλαισιώνεται από ξένους αθλητές, όπως ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, οι οποίοι αποδεικνύουν το μεγαλείο ψυχής τους, πρωτίστως, σαν άνθρωποι.

 

Επιμέλεια: Δέσποινα Μπαλαχτάρη