Φίλιπ Φιλίποβιτς: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση

The end of an era. Πλησιάζει αναπόφευκτα μεν δυστυχώς δε για τον σπουδαίο, Φίλιπ Φιλίποβιτς.

by Μάνος Φυρογένης

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ο «θρύλος» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο άνθρωπος με το φονικό αριστερό, ο αθλητής συνώνυμο της λέξης διάκριση και επιτυχία, αποφάσισε πως διανύει τους τελευταίους του μήνες στην ενεργό δράση. Ο τεράστιος Φίλιπ Φιλίποβιτς που είχαμε την τύχη να τον καμαρώνουμε στα μέρη μας με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, αποσύρεται το καλοκαίρι του 2024.

«Αυτό είναι σίγουρα το τέλος. Πέρυσι ήμουν πραγματικά έτοιμος να αποσυρθώ, αλλά όχι όπως τελείωσε η σεζόν. Το χρωστούσα στον εαυτό μου. Δυστυχώς, δεν είχα πολύ χρόνο να το μοιραστώ με το κοινό, οπότε τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο στους Έλληνες. Ο Ολυμπιακός έψαχνε για κάποια επέκταση της συνεργασίας μας. Απλώς είπα όχι. Αλλά στο τέλος της σεζόν, δεν ήταν ο τρόπος που ήθελα για να τελειώσω την καριέρα μου. Ίσως έμελλε να συμβεί όπως ξεκίνησε, στη χώρα μου, στο σπίτι. Λυπάμαι που δεν έγινε ίσως στην Παρτιζάν αλλά σίγουρα είναι ο «τελευταίος χορός» όσον αφορά τη συλλογική καριέρα», είπε ο Φιλίποβιτς στο Alesto podcast (κάπου εδώ ελπίζουμε να περάσει μια βόλτα και από το δικό μας το… καταφύγιο, δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να συμβεί).

Το παλμαρέ του μεγάλωνε και μεγαλώνει φιαρκώς για να χωρέσει τρόπαια, μετάλλια, ατομικά βραβεία. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Σερβίας πριν την Νόβι Μπέογκραντ και τον Ολυμπιακό, φόρεσε τα σκουφάκια των Παρτιζάν, Προ Ρέκο, Ραντνίτσκι και Σόλνοκ. Εξέχουσα θέση στα εκθέματά του έχουν φυσικά τα δύο χρυσά και τα δύο χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια με τους «Πλάβι», 4 ακόμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και άλλα έξι σε Ευρωπαϊκό. Όλα αυτά για τον σημαιοφόρο της Σερβίας στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, τον 4 φορές (2009, 2011, 2014, 2021) κορυφαίο παίκτη της υδατοσφαίρισης και τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης με την Προ Ρέκο. Έναν ζωντανό θρύλο του αθλήματος.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA