Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οτοπένι: Γεμάτο ελληνικές συμμετοχές το πρόγραμμα του Σαββάτου (9/12)

by Μάνος Φυρογένης

Με έξι ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθεί το Σαββατιάτικο πρόγραμμα (9/12) των προκριματικών της προτελευταία ημέρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Πρώτος το… νήμα θα κόψει ο Απόστολος Σίσκος που θα «πέσει» στις 10:00 στη δεύτερη από τις τρεις συνολικά προκριματικές σειρές στα 200μ ύπτιο.

Λίγα λεπτά αργότερα (10:07) θα ακολουθήσει η Μαρίλεια Δρασίδου που θα συμμετάσχει στην πρώτη από τις τρεις σειρές στα 50μ πρόσθιο. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια μάλιστα παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, λέγοντας πως έχει δώσει το 100% στην προετοιμασία: «Η προετοιμασία μου έχει πάει αρκετά καλά. Θεωρώ πως έχω κάνει μια τίμια προσπάθεια δεδομένων των συνθηκών. Έδωσα το 100%. Ο βασικός στόχος της σεζόν είναι η επίτευξη του ορίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Είναι η δεύτερη φορά που ενώ έχω πετύχει τον απαιτούμενο χρόνο, καλούμαι να τον επαναλάβω γιατί βρισκόμουν εκτός περιόδου πρόκρισης.

Η 25αρα και οι διοργανώσεις σε τέτοια πισίνα εκλείπουν από τη χώρα. Δεν μπορώ να πω ότι έχω δουλέψει αρκετά πάνω στα κομμάτια που απαιτούνται. Παρόλα αυτά επειδή όπως έχω ξαναπεί η δουλειά που κάνεις δεν χάνεται ποτέ, θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια μου θα αποδώσει τα μέγιστα. Η βελτίωση της επίδοσης μου είναι πάντα ο στόχος καθώς και η παρουσία μου σε ημιτελικό ή ακόμα καλύτερα σε τελικό. Κρατώντας στη μνήμη μου την τελευταία εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας στο ευρωπαϊκό του Καζάν το 2021 που ήμουν και μέλος της, μόνο ανυπόμονη και αισιόδοξη μπορώ να είμαι» ήταν τα λόγια της.

Συνέχεια με τον Στέργιο-Μάριο Μπίλα και τα 100μ ελεύθερο (10:16), ο οποίος θα συμμετάσχει στη δεύτερη από τις έξι προκριματικές σειρές.

Όταν το ρολόι δείξει 10:34, βάσει προγράμματος, στο νερό θα βρίσκεται για τα 100μ. μεικτή και ο Ανδρέας Βαζαίος, λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή του στον τελικό των 200μ της μεικτής.

Η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ πεταλούδα θα αγωνιστεί στις 10:41 στη 2η από τις 4 σειρές που θα διεξαχθούν.

Το πρόγραμμα των προκριματικών και των ελληνικών συμμετοχών, κλείνει το πρωί του Σαββάτου με τον Δημήτρη Μάρκο και την παρουσία του στην 4η σειρά των 800μ ελεύθερο και τη προσπάθειά του για πρόκριση στον τελικό της Κυριακής 10/12.

Πηγη: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA