Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων: Θριαμβευτική εμφάνιση των Ελλήνων με 7 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια αλλά και 3 παγκόσμια ρεκόρ!

by Γιώργος Χρήστου

Εντυπωσιακή, θριαμβευτική, εκπληκτική ήταν η εμφάνιση των Ελλήνων εκπροσώπων στους τελικούς της τρίτης μέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων, στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας.

Οι νεαροί πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας κατέκτησαν άλλα 11 μετάλλια, παρακαλώ, από τα οποία τα 7 χρυσά, τα 2 ασημένια και τα 2 χάλκινα, ενώ κατέρριψαν και 3 παγκόσμια ρεκόρ Νέων Νεανίδων! Η Ελλάδα προηγείται πλέον, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, στον πίνακα των μεταλλίων με 25 μετάλλια μέχρι στιγμής (11 χρυσά, 9 ασημένια, 5 χάλκινα) και απομένει ακόμα μια αγωνιστική ημέρα.

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε, για τους θριάμβους του Σαββάτου. Αναλυτικά:

50μ Επιφάνεια Νεανίδων: Χρυσό μετάλλιο η Μαρία Ηλιάκη με 17.42, Παγκόσμιο ρεκόρ Νεανίδων, Πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων και Νεανίδων. Στο ίδιο αγώνισμα ασημένιο μετάλλιο η Ιφιγένεια Τελιούση 17.43.

50μ Επιφάνεια Νέων: Δύο χρυσά με ταυτόχρονη άφιξη: Ο Αθανάσιος
Μιχαηλίδης και ο Ραφαήλ Κόκκινος με
16.21.
100μ διπλά πέδιλα Νέων: Χρυσό μετάλλιο ο Βασίλης Γιαννιτσάκης με 43.10. Στο ίδιο αγώνισμα, 4ος ο Ευάγγελος Σανίδας με 43.79.
200μ υποβρύχιο Νέων: Χρυσό μετάλλιο  Αλέξανδρος Πιττής 1:21.08, νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Στο ίδιο αγώνισμα, 6ος ο Άγγελος Ρόκκος 1:27.02.
4Χ100μ διπλά πέδιλα Μικτή ομάδα: Χρυσό μετάλλιο οι Σανίδας, Βλαχαντώνη, Γιαννιτσάκης, Παντελόγλου 3:04.19.
4Χ50μ επιφάνεια Νέων: Χρυσό μετάλλιο οι Μιχαηλίδης, Ρόκκος, Πιττής, Κόκκινος με 1:05.93, νέο παγκόσμιο ρεκόρ Νέων.
4Χ50μ επιφάνεια Νεανίδων: Ασημένιο μέταλλιο οι Τελιούση, Ηλιακη Κλεάνθη, Καλφίδου, Ηλιάκη Μαρια με 1:14.60.
100μ διπλά πέδιλα Νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο η Λυδία Παντελόγλου με 49.33. Στο ίδιο αγώνισμα, 4η η Παναγιώτα Βλαχαντώνη 49.57
400μ επιφάνεια: Χάλκινο μετάλλιο η Ελένη Καλφίδου με 3:22.92.
200μ υποβρύχιο Νεανίδων: 6η Κλεάνθη Ηλιάκη 1:31.83.
Δείτε, πάνω, photos των θριαμβευτών μας και τον πίνακα μεταλλίων.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Μαρία Ηλιάκη: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση γι αυτό που πέτυχα γιατί οι κόποι μου πολλών ετών ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με αυτή τη διάκριση, το πρώτο μου παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, είμαι επίσης περήφανη για τους συναθλητές μου, γιατί εξίσου αγωνίστηκαν σκληρά και με πολλές θυσίες! Είμαι ευγνώμων για τους προπονητές μου, που με ζήλο μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ και με αγάπη μας στήριξαν, μας ενθάρρυναν, μας πίστεψαν. Είμαι ευγνώμων, επίσης, για τη στήριξη και την απεριόριστη αγάπη της οικογενείας μου και όλης της οικογένειας του Γλαύκου. Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μου να φτάσουν εκεί που νομίζουν ότι δεν μπορούν και να το πιστέψουν. Τους στηρίζω και τους θαυμάζω ήδη».
Αλέξανδρος Πιττής: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα που έφερα μετά από πολύ ιδρώτα και υπομονή και θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και την οικογένειά μου που με στήριξαν σε όλο αυτό το ταξίδι».
Βασίλης Γιαννιτσάκης: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος για τις σημερινές επιδόσεις μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εθνική ομάδα, τους γονείς μου και τους προπονητές μου».
Ραφαήλ Κόκκινος: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος με τις επιδόσεις μου έως τώρα και μακάρι να συνεχιστούν έτσι και αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για ακόμη μια φορά τους προπονητές μου, που με στηρίζουν αφάνταστα όπως επίσης και τον έφορο της ομάδας μου (Πανσερραϊκός). Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε μια τόσο τέλεια εθνική ομάδα».
Αθανάσιος Μιχαηλίδης: «Είμαι πανευτυχής που ανέβηκα στο πιο ψηλό βάθρο της Ευρώπης κάνοντας ένα μεγάλο όνειρο πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μου και με στηρίζουν.
Ιφιγένεια Τελιούση: «Η σημερινή ημέρα τελείωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι πολύ περήφανη για την εθνική μας ομάδα και για τον εαυτό μου που κατακτήσαμε σε όλα τα αγωνίσματα μετάλλια και σπάσαμε κάποια παγκόσμια ρεκόρ. Χωρίς τη στήριξη των προπονητών μου, των συναθλητών μου και της οικογένειας μου οι σημερινές μου επιδόσεις δεν θα είχαν επιτευχθεί και έτσι φαίνεται πως η επίμονη δουλειά όλης της χρονιάς ανταμείβεται. Ελπίζω τα αυριανά αποτελέσματα να είναι ακόμα καλύτερα και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο».
Έλενα Καλφίδου: «Η σημερινή ημέρα ήταν εξίσου καλή όπως και οι υπόλοιπες. Κατέκτησα δυο μετάλλια, ένα αργυρό στα 400 μέτρα και ένα ασημένιο στη σκυτάλη 4×50 Νεανίδων. Για μια ακόμη φορά οι κόποι όλοι της χρόνια ανταμείφθηκαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Παύλο Μπάπκα και Στράτο Μαλαμαδάκη που με βοήθησαν για μια ακόμη φορά να φτάσω σε αυτά τα αποτελέσματα. Ευχαριστώ επίσης τον σύλλογό μου, τη Βίκυ Τσίκλη τον πρόεδρο του ΚΟ Καλαμαριάς Γιώργο Αρμουτσή, την οικογένειά μου και τους συναθλητές μου που συνεχίζουν να με στηρίζουν».
Λυδία Παντελόγλου: «Η σημερινή κούρσα των 100μ ήταν για μένα ένα μάθημα και σκοπεύω στις επόμενες κούρσες να αντλήσω στοιχεία από αυτήν και να βελτιωθώ. Χαίρομαι που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο στο ατομικό μου αγώνισμα, αλλά και στο ομαδικό. Οι κόποι οι δικοί μου και όσων με στηρίζουν ανταμείβονται και αισθάνομαι περήφανη για την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής. Ελπίζω η τελευταία μέρα των αγώνων να έχει ανάλογα αποτελέσματα».
Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA