Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων: Με 32 μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή της Εθνικής ομάδας της Τεχνικής Κολύμβησης!

by Γιώργος Χρήστου

Έλαμψε, «άστραψε» και «βρόντηξε» το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το μεσημέρι της Δευτέρας (1/7), κατά την άφιξη της αποστολής της Εθνικής ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας. Η λάμψη από το τρομερό κατόρθωμα των 32 μεταλλίων (15 χρυσά – 10 ασημένια – 7 χάλκινα, με πρωτιά στον σχετικό πίνακα) και τα 4 παγκόσμια ρεκόρ, οι «αστραπές» και «βροντές» από τι εκδηλώσεις λατρείας των συγγενών, φίλων και ανθρώπων του αθλήματος που τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, συνθήματα και ανθοδέσμες.

Στην αποστολή μετείχαν οι: Μιχαηλίδης Αθανάσιος (Γλαύκος Περιστερίου), Κόκκινος Ραφαήλ (Πανσεραϊκός), Ρόκκος Άγγελος (Ποσειδών Ληξουρίου), Γιαννιτσάκης Βασίλης (Νίκη Βόλου), Σανίδας Ευάγγελος (Νίκη Βόλου), Πιττής Αλέξανδρος (Γλαύκος Περιστερίου), Ηλιάκη Μαρία (Γλαύκος Περιστερίου), Τελιούση Ιφιγένεια (ΚΟ Καλαμαριάς), Καλφίδου Ελένη (ΚΟ Καλαμαριάς), Παντελόγλου Λυδία (Νίκη Βόλου), Βλαχαντώνη Παναγιώτα (ΝΟ Χανίων), Παπάζογλου Αμαλία (Άρης Θεσσαλονίκης), Ηλιάκη Κλεάνθη (Γλαύκος Περιστερίου).

Τους συνόδευαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και ο Γιώργος Γεωργιάδης (προπονητής ΑΝΟ Αργυρούπολης) και αρχηγός αποστολής ο Ηλίας Ξιάρχος (Έφορος Τεχνικής Κολύμβησης και μέλος ΔΣ ΚΟΕ).

ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΗΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης μας δήλωσε κατά την άφιξη:

«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, καθώς και στους προπονητές τους, για την εκπληκτική εμφάνιση. Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. Ο απολογισμός μας, 15 χρυσά 10 αργυρά 7 χάλκινα μετάλλια. Οι επιτυχίες συνοδεύτηκαν από 4 Παγκόσμια ρεκόρ, ένα ρεκόρ Ευρώπης και πλειάδα πανελληνίων ρεκόρ.

Σίγουρα δεν έχει γίνει τίποτα στην τύχη.

Μέσα από πολυετή σκληρή δουλειά και εκμεταλλευόμενοι τον Εθνικό σχεδιασμό και τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας μας, οι αθλητές μας κατάφεραν όχι απλά να πρωταγωνιστήσουν, αλλά και να αναδείξουν τη χώρα μας ως τη μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη. Η ομάδα μας ήταν πολύ δεμένη μιας και κατά το ήμισυ της αποτελούνταν από παιδιά συμμετείχαν στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Καταφέραμε να διαχειριστούμε την αγωνιστική και ψυχολογική κόπωση κατά τη διάρκεια και έως το τέλος των αγώνων, σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπου ακόμη και στο τελευταίο ομαδικό αγώνισμα του προγράμματος 4×100 m.S.B. πετύχαμε ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το συνάδελφο προπονητή της ΑΝΟ Αργυρούπολης Γιώργο Γεωργιάδη, για την πολύτιμη βοήθεια του. Επίσης, όλους τους συναδέλφους προπονητές, όπου ακριβώς ένα μήνα πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών, βρέθηκαν δίπλα στην Εθνική μας ομάδα προκειμένου να στηρίξουν με τη σειρά τους την όλη προσπάθεια . Η επόμενη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής Νέων /δων. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη χώρα μας , και συγκεκριμένα στο νησί της Χίου . Η δέσμευση όλων μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA