Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ευάγγελος – Εφραίμ Ντούμας!

by Γιώργος Χρήστου

Με ένα εκπληκτικό δεύτερο πενηντάρι, ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας τερμάτισε πρώτος στον τελικό στα 100μ πρόσθιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Βίλνιους και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Το νεότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τερμάτισε σε χρόνο 1:00.80 ενώ το δικό του διπλό πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων και εφήβων είναι 1:00.66. Αυτό καμία σημασία βεβαίως δεν έχει: η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της-και μάλιστα χρυσό- μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση, που είναι το  61ο στην ιστορία της και το 15ο χρυσό (13 ασημένια, 33 χάλκινα).

Ο Ντούμας, γύρισε 3ος στα 50μ αλλά στη συνέχεια…έγινε αέρας. Στη δεύτερη θέση ανέβηκαν δυο αθλητές που τερμάτισαν σε 1:01.10, ο Ισπανός Καντεβάλ Μικολάου και ο Βούλγαρος Μανόλοφ

Δείτε τα αποτελέσματα, ΕΔΩ.

Στη προηγούμενη διοργάνωση το 2023 στο Βελιγράδι, ο Απόστολος Σίσκος είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 200μ ύπτιο ενώ το τελευταίο μας χρυσό πριν το σημερινό κατέκτησε ο Απόστολος Παπαστάμος το 2019 στην Ρωσία (δύο μάλιστα χρυσά, στα 200 και 400μ μικτής ατομικής).

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA