Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων: Επέστρεψε με έξι μετάλλια η Καλλιτεχνική κολύμβηση από τη Μάλτα!

by Γιώργος Χρήστου

Με μια σπουδαία συγκομιδή μεταλλίων -6 συνολικά, από τα οποία 3 ασημένια και 3 χάλκινα- επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης 3/7 από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων της Μάλτας, η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας.

Έλαμψε το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από την παρουσία των υπέρλαμπρων κοριτσιών μας, των προπονητριών και των συνοδών της αποστολής, που γνώρισαν αποθεωτική υποδοχή από συγγενείς, φίλους και ΚΟΕ. Τη διοίκηση της Ομοσπονδίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, που παρέδωσε τις ανθοδέσμες στις διακριθείσες.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλήτριες: Ζωή Καράγγελου (Ελεύθερο και Τεχνικό Σόλο, Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό, Actobatic Routine), Βασιλική Θάνου (Ελεύθερο και Τεχνικό Ντουέτο, Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Routine), Σοφία Ρηγάκου (Ελεύθερο και Τεχνικό Ντουέτο, Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Routine), Θάλεια Δαμπάλη (Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Routine), Αθηνά Καμμαρινοπούλου (Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Routine), Άρτεμη Κουτράκη (Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό, Acrobatic Routine), Εστέλλα Καραμανίδου (Ελεύθερο και Τεχνικό Ομαδικό), Νικολέττα Καλτσογιάννη (Ελεύθερο Ομαδικό, Acrobatic Routine, αναπλ. Τεχνικό Ομαδικό), Δέσποινα Πέντζα (Τεχνικό Ομαδικό, αναπλ, Ελεύθερο Ομαδικό), Όλγα Ιμβριώτη (Acrobatic Routine, αναπλ. Τεχνικό Ομαδικό).

Τις συνόδεψαν οι προπονήτριες Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέτσκα, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η αρχηγός αποστολής Βασιλική Αρβανιτοπούλου – Γαρελίδου. Στη Μάλτα βρέθηκαν επίσης η technical controller Έλενα Στραβάκου και η κριτής Στέλλα Κωνσταντινίδου. Βοηθός διαιτητή στη διοργάνωση ήταν η Δέσποινα Καράμπελα, μέλος της τεχνικής επιτροπής της European Aquatics, που επίσης επέστρεψε μαζί με την αποστολή.

Η εκ των πρωταγωνιστριών στη διοργάνωση Ζωή Καράγγελου μας δήλωσε κατά την άφιξη:

«Για εμένα αυτοί οι αγώνες ήταν οι τελευταίοι σε ευρωπαϊκό Νεανίδων και η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να δώσω το εκατό τις εκατό. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ και τα πέρασα πολύ ωραία μαζί με τα κορίτσια και είμαστε πολύ δυνατή ομάδα, παρά τις δυσκολίες. Είχαμε μια εβδομάδα δουλειάς για να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα και μπορώ να πω πως και εμείς και οι προπονήτριες μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτά που καταφέραμε γιατί με τόσες λίγες μέρες δουλειάς που είχαμε είναι θαύμα που βρισκόμαστε στα μετάλλια. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και το θέλαμε όλοι μας.

Είχαμε ως στόχο το χρυσό και αν όχι αυτό μια θέση στα μετάλλια, τίποτα άλλο. Είχαμε ως στόχο το καλύτερο και το καταφέραμε. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που τα καταφέραμε για ακόμη μια φορά να κατακτήσουμε μετάλλια για ακόμη μια φορά. Είμαι πολύ χαρούμενη που πρόλαβα να ζήσω αυτή την ομάδα γιατί έχει μέλλον (η τζούνιορ ομάδα) και επειδή είμαστε κοντά ηλικιακά και είμαστε και φίλες είχαμε και έναν κοινό στόχο αυτό έγινε πιο θετικό για εμάς. Είμαστε η ομάδα του μέλλοντος και αν δεν δείξουμε από τώρα τι είμαστε πότε θα το δείξουμε; Γι’ αυτό αρχίζουμε και το κάνουμε πράξη. Έχουμε ακόμη έναν αγώνα στο Περού τον Αύγουστο για τον οποίο αγώνα έχουμε πολλά όνειρα και στόχους που θέλουμε να πετύχουμε και είμαστε πολύ αισιόδοξες και εμείς και οι προπονήτριες μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις προπονήτριές μας Ναταλία Τσερνετσκα και Νάστια Γκούτσεβα και την ΚΟΕ για την πολύτιμη βοήθειά της. Εγώ θα ήθελε επίσης να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους φίλους μου που με στηρίζουν καθημερινά και ακόμη ένα ευχαριστώ στον σύλλογο μου τον ΝΟΒΑ για όλα όσα μου έχει προσφέρει έως τώρα».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA