Σε Κροατικό έδαφος φαίνεται πως θα διεξαχθεί και πάλι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης (3-16/1) με την πρωτεύουσα αυτή τη φορά το Ζάγκρεμπ, να συγκεντρώνει τη… μερίδα του λέοντος. Κοντοζυγώνουν οι επίσημες αποφάσεις, όμως η ανάληψη της διοργάνωσης από το “Βερολίνο των Βαλκανίων” μοιάζει σχεδόν ειλημμένη από τον Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ένα τέλος φαίνεται πως θα μπει τις προσεχείς ώρες στην περιπλάνηση του πολύπαθου αυτού τουρνουά. Με την εν εξελίξει εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ, η Νετάνια δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάποια αθλητική διοργάνωση με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να καταλήγει όπως δείχνουν σε… γνωστά μονοπάτια.

Το Ζάγκρεμπ προκρίθηκε σε σχέση με άλλες επιλογές και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι η πόλη που θα διεξαχθεί το κομβικό τουρνουά πόλο ανδρών και γυναικών. Υπάρχει μία σκέψη στους κόλπους της Ομοσπονδίας για διαχωρισμό των πόλων βάσει φύλου κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Αν παρόλα αυτά τελεσφορήσει μία τέτοια ιδέα, το Αϊντχόφεν θα είναι εκείνο που θα υποδεχθεί τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα γυναικών. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς ώρες.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Κροατία θα αναλάβει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2022 και το Σπλιτ. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 είναι επίσης κομβικής σημασίας για τις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις. 3 ομάδες ψάχνουν εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα 2024 (που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο).