Με δυο λαμπρές σελίδες δικές της, αλλά και της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, έγραψε ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Κατέκτησε και δεύτερο ιστορικό μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστη -μετά το Τεχνικό- και στο Ελεύθερο Σόλο και δικαιώνει τις δικές της προσπάθειες, των προπονητριών της και φυσικά της ΚΟΕ.

Η ίδια τόνισε στις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και στην ΕΡΤ μετά την επίτευξη του “νταμπλ” ότι έδωσε και την ψυχή της, ενώ όταν κλήθηκε να κάνει μια ανασκόπηση όλων όσων συνέβησαν είπε χαρακτηριστικά: “Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό” (το είπε στα αγγλικά και σας το γράφουμε μεταφρασμένο).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Στόχος μου, όταν ξεκίνησε η σεζόν, ήταν να κατακτήσω μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έγινε δυο φορές στην ίδια διοργάνωση και είναι κάτι ανεπανάληπτο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συνασθήματά μου. Έδωσα και την ψυχή μου για να τα καταφέρω. Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη διότι εκτός από την κατάκτηση του μεταλλίου, ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και ικανοποίησα τις προπονήτριές μου.

Όσον αφορά στην είσοδο στο ντεκ και τη χορογραφία, ναι αυτός ο διάλογος με την εξέδρα μου έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία και είπα ότι μπαίνω αποφασισμένη. Επίσης προσπάθησα να δω από την ταινία του Φρέντι Μέρκιουρι για να μεταφέρω στοιχεία όσο μπορούσα καλύτερα. Είναι διαφορετικά τα πράγματα στο Ελεύθερο πρόγραμμα από το Τεχνικό. Ήθελα να βγάλω και στα δύο την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Μόλις τελείωσα έστειλα, μέσω της τηλεόρασης  ένα μεγάλο φιλί στην προπονήτριά μου Αναστασία Γκούτσεβα. Την ευχαριστώ πολύ, αλλά ευχαριστώ και όλους όσους συνέβαλαν και με στήριξαν. Τη Βαρβάρα Λιθαδιώτη, τη Χριστίνα Θαλασσινίδου, την Ιφινόη Δαβέτα, τον κ. Προβολισιάνο, αλλά και τις συναθλήτριές μου. Και φυσικά τον Πρόεδρο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας”.

Για το μέλλον θα σκεφτώ. Αισθάνομαι γεμάτη, πλέον, αλλά σκέπτομαι τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι που είναι, όμως μακριά. Έχω και το Ντουέτο με τη Σοφία Μαλκογεώργου, με την οποία είναι μια καινούργια συνεργασία”. Και κατέληξε μιλώντας για τα συμπεράσματά της μετά την όλη προσπάθεια στο Σόλο: “Το αδύνατο είναι δυνατό”.

ΠΗΓΗ: koe.org.gr

Facebook Comments