Στον δρόμο για την 3η Ολυμπιάδα της καριέρας της, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η αθλήτρια της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης και των Σκαθαριών Μεταμόρφωσης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, μίλησε για την προσπάθειά της να κρατήσει την φυσική της κατάσταση, θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την υγεία όλων.
«Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας υπεύθυνος αθλητής υψηλού επιπέδου , είναι να παραμείνει στο σπίτι του όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊο και με διάφορους τρόπους να προσπαθήσει να κρατηθεί σε μια φυσική κατάσταση όσο το δυνατόν πιο σταθερή. Κάναμε 12 ώρες προπόνηση την ημέρα και ξαφνικά δεν κάνουνε προπόνηση. Ίσως το σώμα μας ξεκουραστεί και ανακτήσει δυνάμεις. Ο μόνος τρόπος είναι να δουλέψουμε από το σπίτι. Οι οδηγίες που έχουμε είναι να μείνουμε σπίτι μέχρι να ενημερωθούμε για κάτι άλλο».
Η πρωταθλήτριά μας έδωσε παράλληλα και τις συμβουλές της για το διάστημα που θα μείνουν οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής στο σπίτι: «Θα συμβούλευα τα κορίτσια που ασχολούνται με το άθλημα της καλλιτεχνικής να κάνουν καθημερινά γυμναστική, να βλέπουν τα βίντεο από τις προπονήσεις και να κρατάνε σημειώσεις από αυτά που πρέπει να διορθώσουν μόλις επιστρέψουν στην προπόνηση, αφού πρώτα επανέλθουν εκεί που ήταν. Οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, θα τα βγάλουμε όμως εις πέρας, είτε έτσι, είτε αλλιώς. Πάνω από όλα όμως είναι η υγεία μας. Αναφορικά με τις συναθλήτριές μου στην Εθνική ομάδα θα τις συμβούλευα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να κάνουν διαφορετικό είδος προπόνησης. Είτε με γυμναστική στο σπίτι για ενδυνάμωση, ευλυγισία, χορό, είτε με το να δουν τα βίντεο αναλυτικά από τις τελευταίες προπονήσεις, τόσο τα δικά μας, όσο και βίντεο από διεθνείς διοργανώσεις με εμάς και τους αντιπάλους μας».
ΠΗΓΗ: koe.ogr.gr