Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε για την ελληνική αποστολή το Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης (COMEN CUP), το βράδυ της Κυριακής (18/6), στο δημοτικό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας. Η Ελλάδα κατέκτησε την 3η θέση στη Γενική Βαθμολογία της διοργάνωσης με 792 βαθμούς, την 3η στα κορίτσια με 414 β. και την 4η στα αγόρια με 378 β.

Παράλληλα, τα αγόρια και κορίτσια μας κατέκτησαν τέσσερα ακόμα μετάλλια στην 6η και τελευταία αγωνιστική ενότητα της διοργάνωσης, το βράδυ της Κυριακής και έφτασαν τα 19 συνολικά, από τα οποία 6 χρυσά, 3 αργυρά και 10 χάλκινα. Γεγονότα που δείχνουν ότι τα ταλέντα της Ελλάδας είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο και με μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Στο φινάλε, μάλιστα, είχαμε και την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ Παίδων / Κορασίδων από την 4Χ100 ελεύθερο mixed.

Πιο συγκεκριμένα, στο φινάλε η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο και τρία χάλκινα μετάλλια:

Το χρυσό μετάλλιο με τον Βαγγέλη Ντούμα -εκ των πρωταγωνιστών των αγώνων- στα 200μ. μικτή ατομική αγοριών με 2:06.50.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν:

Ο Βασίλης Κακουλάκης στα 1500μ. ελεύθερο αγοριών με 15:42.93.

Η Δανάη Τσαούση στα 200μ. μικτή ατομική κοριτσιών με 2:25.95.

Και η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. ελεύθερο Mixed Α/Κ (Νίκος Σπαθαράκης– Ευτράτιος Πατσουρέας – Λόρα Ευγενία Φέρρα – Δέσποινα Πυριλή) με ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Παίδων-Κορασίδων 3.41.24 (προηγούμενο της ομάδας ΣΚ ΡΟΗ με επίδοση 3:43.91).

Την 1η θέση στη Γενική βαθμολογία κατέκτησε η Ιταλία και τη 2η η Γαλλία.

Αναλυτικά όλες οι τελικές βαθμολογίες και όλα τα αποτελέσματα των Ελλήνων, αλλά και γενικότερα των αγώνων, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Απονομές έκαναν, ο ΓΓ της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο έφορος κολύμβησης, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκος Ξυλούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας Γιώργος Κατσαντώνης, ο διευθυντής των αγώνων (event manager) και συνέφορος κολύμβησης Γιάννης Νάτσιος.

Πηγή: koe.org.gr