Δυστυχώς αυτό το άθλημα, αυτό το προϊόν με τέτοια παιχνίδια δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη. Κάθε αγωνιστική αποτελεί και μία ακόμα απόδειξη της ανταγωνιστικής φύσης της ελληνικής υδατοσφαίρισης και των ντέρμπι, μικρών και μεγάλων που αυτή κρύβει. Αλλά που θέση γι’ αυτά;

Το απόγευμα του Σαββάτου (11/11) στο Πέτρος Καπαγέρωφ, Εθνικός και Παλαιό Φάληρο δεν ήθελαν να συμβιβαστούν με την ιδέα της ήττας, χάρισαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι σε όσους ρομαντικούς βρέθηκαν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση και εν τέλει συμβιβάστηκαν με το βαθμό της ισοπαλίας (7-7) σε ένα ματς για γερά νεύρα.

Η φοβερή και τρομερή αρμάδα του Βαμβακάρη αντέστρεψε για μία ακόμα φορά τα προγνωστικά είχε αγκαλιάσει τη νίκη και τους 14 βαθμούς στο Β’ Όμιλο, παρόλα αυτά οι Πειραιώτες δεν παράτησαν το παιχνίδι με με γκολ στην πρώτη γωνία από τον Μεσκί στα 6” για το τέλος, έκαναν την υπερπροσπάθειά τους να αξίζει.

Επικές μάχες στα δύο μέτρα με τους Ογκουζτσάν και Τεσάνοβιτς να… ταλαιπωρούν τους προσωπικούς τους αντιπάλους και να ανοίγουν λογαριασμό για τις ομάδες τους.

Από το δεύτερο οκτάλεπτα και μετά η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη με το γνωστό της παιχνίδι, «πλήγωνε» την άμυνα ζώνης του Εθνικού που έκλεινε για να μην περάσει η μπάλα στον Τούρκο. Ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Νίκος Καρακάσης έβαλε μπροστά τον ΑΟΠΦ για να ακολουθήσουν οι Κοντονής και Καλής για το 1-4 της ανάπαυλας.

Τα μπλοκ του Φαλήρου έκρυβαν τον… ήλιο στους παίκτες του Εθνικού που δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις όμως δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» δεν έδειχναν διάθεση παραίτησης ακόμα και όταν ο φωτεινός πίνακας μετά το πέρας τριών οκταλέπτων έδειχνε 2-6 και μπήκαν για να φέρουν… τούμπα την εις βάρος τους κατάσταση. Και εν μέρει το κατάφεραν.

Με ψυχή βαθιά και υπομονή, ο Εθνικός «ξελύθηκε», βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τον εντυπωσιακό για ένα ακόμα παιχνίδι Φλέγκα και στα τελευταία 6” με τον Μεσκί έφερε το ματσάρα στα ίσα.

Περισσότερα σε λίγο…

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 1-2, 5-1

Εθνικός (Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μυρίλος, Θαλασσινός 1, Τεσάνοβιτς 2, Γερακούδης, Ιωάννου, Πρωτοψάλτης 1, Καραβιώτης, Παπάκος, Λαδάς Π., Μεσκί 1, Λαδάς Σ. 1, Πανάρετος, Μανδαλιός, Κόκκινος

ΑΟΠΦ (Βαμβακάρης): Γιαννέλης, Γαλάνης, Ογκουζτσάν 2, Παπαδημητρίου, Δήμου, Καρακάσης 1, Πάβισιτς 1, Φλώρος, Δημακόπουλος, Κάλης 1, Κυπραίος, Κοντονής 2, Φλέγκας, Μάμμος, Λεμπέσης