Εθνική Ζιμπάμπουε: Ομοσπονδιακός ΚΑΙ ο Κώστας Πασλής – Έχει αναλάβει τους Παίδες

Αμιγώς ελληνικό το δίδυμο των προπονητών-καθοδηγητών στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες υδατοσφαίρισης της Ζιμπάμπουε αφού τα αγόρια (U16) έχει αναλάβει ο κόουτς Πασλής σύμφωνα με πληροφορίες του #AQF24.

by Μάνος Φυρογένης

Επιχείρηση αναβάθμισης του αθλήματος της υδατοσφαίρισης έχει ως προτεραιότητα η Ομοσπονδία της Ζιμπάμπουε και για το λόγο αυτό εμπιστεύθηκε δύο Έλληνες προπονητές. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της αφρικανικής χώρας θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων (Κ16) που θα λάβει χώρα στη Μάλτα και Νεανίδων που θα γίνει στη Μανίσα της Τουρκίας (28/6-4/7) και ψήφισαν… ελληνικά ως προς τους καπετάνιους τους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του #AQF24, εκτός του Κώστα Παυλίδη, άλλος ένας Έλληνας προπονητής με πολυετή μάλιστα καριέρα στους πάγκους των ηλικιακών κατηγοριών, είπε «ναι» στην πρόκληση. Ο λόγος για τον Κώστα Πασλή, άμεσο συνεργάτη του συνονόματού του Λούδη στην αντρική ομάδα του Περιστερίου και επί σειρά ετών τεχνικός του Παλαιού Φαλήρου σε αυτές τις ηλικίες. Ένας άνθρωπος με βαθιά γνώση του αθλήματος αλλά και των ιδιαιτεροτήτων και της ψυχοσύνθεσης ενός έφηβου. Ένας προπονητής με μακρόχρονη εμπειρία, ο οποίος υπηρετεί με σοβαρότητα και συνέπεια το άθλημα που όλοι αγαπάμε εδώ και αρκετά χρόνια.

Εδώ και περίπου πέντε μήνες, Κώστας Πασλής και Κώστας Παυλίδης έχουν αναλάβει ομοσπονδιακοί τεχνικοί σε Παίδες και Κορασίδες αντίστοιχα της Εθνικής ομάδας της Ζιμπάμπουε που ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο. Το χρονικό διάστημα αυτό οι δύο προπονητές συνεργάζονται για τις προπονήσεις των νεαρών αθλητών και αθλητριών, με τον προπονητή βέβαια του Άρη να έχει τη δυνατότητα να μεταβεί νωρίτερα στην αφρικανική χώρα (βρίσκεται ήδη εκεί περίπου ένα μήνα) καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Α2 τελείωσαν νωρίτερα.

Από την άλλη, το Περιστέρι του κυρίου Πασλή ολοκλήρωσε τα αγωνιστικά του δρόμενα για τη σεζόν 2023-24 πριν από λίγες μέρες, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και παίζοντας για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης για τα playoffs. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει σηκώσει ακόμα – διά ζώσης τουλάχιστον – μανίκια, κάτι που αναμένεται να συμβεί από την άλλη εβδομάδα μιας και στις 31/5, ο Έλληνας τεχνικός πετάει για Ζιμπάμπουε.

Το ρεπορτάζ λοιπόν αναφέρει πως η Ομοσπονδία της Ζιμπάμπουε εξέδωσε ανακοίνωση για τις εν λόγω θέσεις εργασίας, οι κύριοι Πασλής και Παυλίδης έστειλαν τα βιογραφικά τους και ό,τι άλλο τους ζητήθηκε και επιλέχθηκαν ανάμεσα σε αρκετούς ενδιαφερόμενους καθώς προπονητές από την Αργεντινή, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Νέα Ζηλανδία και από αλλού είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Σκοπός της Ομοσπονδίας σε πρώτη φάση είναι να μάθουν τα μέλη των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων όσα περισσότερα μπορούν στο διάστημα αυτό για το άθλημα και να το αγαπήσουν βαθιά λαμβάνοντάς την απαραίτητη τεχνογνωσία. Η βαθμολογική κατάταξη που θα λάβουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα στην «παρθενική» τους παρουσία σε Παγκόσμιο, έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Μία μεγάλη πρόκληση λοιπόν και για τους δύο Έλληνες τεχνικούς να εργαστούν σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από ό,τι έχουν συνηθίσει και ζήσει. Είναι δεδομένο πως το βιβλίο των αναμνήσεών τους θα γεμίσει αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και του τουρνουά και στο #AQF24 επιφυλασσόμαστε πως κάποιο σεντούκι θα ανοίξει για να μοιραστούν με τους αναγνώστες μας, τα ιδιαίτερα βιώματά τους.

Καλή επιτυχία ευχόμαστε από καρδιάς!

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA