Εθνική πόλο γυναικών: Ολοκλήρωσε την προετοιμασία στην Πτολεμαΐδα (photos)

Το πιο απαιτητικό και ζόρικο κομμάτι της Ολυμπιακής προετοιμασίας βγήκε για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

by Μάνος Φυρογένης

«Αγαθά κόποις κτώνται» και τα μέλη της Εθνικής ομάδας το γνωρίζουν πολύ καλά. Έπειτα από μία μακριά και κουραστική σεζόν που διήρκησε στα.. κόκκινα για εννιά περίπου μήνες και πολύ μικρό διάστημα ξεκούρασης και αποφόρτισης, οι εκλεκτές της Αλεξίας Καμμένου συγκεντρώθηκαν να διεκδικήσουν τη θέση τους για το μεγάλο σκοπό, το παιδικό όνειρο. Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Κάθε αρχή και δύσκολη βέβαια, με την ελληνική αποστολή να ολοκληρώνει την προετοιμασία της, η οποία περιλάμβανε όπως ήταν λογικό μπόλικο κολύμπι και ασκήσεις ενδυνάμωσης, στην Πτολεμαϊδα.

Στο διάστημα αυτό η λαμπερή Εθνική ομάδα που έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό με τα επιτεύγματά της τους τελευταίους μήνες και την υγεία που εκπέμπει, αποτέλεσε το επίκεντρο εκδηλώσεων από τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού, Όλγα Πουταχίδου επισκέφτηκε την αποστολή, και συνομίλησε με το προπονητικό επιτελείο και τις διεθνείς. Σημαντική βοήθεια στην αποστολή προσέφερε ο Γιάννης Δέλλιου και η γυμνάστρια, Ελένη Μυλωνά.

Ξεχωριστή και η επίσκεψη του συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας, που έκλεισαν τη βραδιά με χορούς…

Ευχαριστημένη δήλωσε η Αλεξία Καμμένου στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος από την προσπάθεια των παιδιών.

«Να ευχαριστήσουμε την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την Περιφέρεια και τους εθελοντές που ήταν συνεχώς δίπλα μας. Όλους τους ανθρώπους που ήρθαν και μας έσφιξαν το χέρι, μας τίμησαν με τη παρουσία τους, μας έδωσαν δύναμη και ευχές για τη συνέχεια. Με «γέμισαν» με λόγια αγάπης.

Η προετοιμασία ήταν σκληρή, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όλοι από τη προσπάθεια των παιδιών. Ο στόχος είναι άλλωστε πολύ μεγάλος. Και ανάλογη η προσπάθεια που κάνουμε. Δουλέψαμε στους τομείς φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Είχαμε μαζί το γυμναστή μας Μιχάλη Βλάχο που μας βοήθησε πολύ, και τον Νίκο Δεληγιάννη που έχει αναλάβει τις τερματοφύλακες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή προετοιμασία με τον Καναδά και η συμμετοχή στη Χαλκίδα στο τουρνουά «Θέτις καπ. Όλα τα κορίτσια έχουν καταλάβει ότι οι ημέρες προετοιμασίας είναι λίγες και δεν πρέπει να χάνουμε ούτε λεπτό εν όψει της συμμετοχής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μαζί της ήταν ο άμεσος συνεργάτης και προπονητικό της alter ego τα τελευταία χρόνια, Τάσος Πιρπιρής και οι διεθνείς: Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ευαγγελία Καρύτσα, Διονυσία Κουρέτα, Ελευθερία Φουντωτού, Αριάδνη Καραμπέτσου, Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη, Αθηνά-Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA