Εθνική ομάδα γυναικών: Απαιτητικά τεστ και… βαρύ πρόγραμμα έως το Παρίσι!

by Κώστας Παππάς

Το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας πόλο γυναικών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26/7-11/8) γνωστοποιήθηκε με την «γαλανόλευκη» να έχει μπροστά της μία σειρά από πολύ σημαντικά παιχνίδια απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, με στόχο να βελτιώσει την απόδοσή της πριν από τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στην Πτολεμαΐδα από τις 16 Ιουνίου, όπου θα «χτιστεί» η χημεία μεταξύ των κοριτσιών και θα πέσει το βάρος στο βασικό κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Η ομάδα θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 21 Ιουνίου, εκμεταλλευόμενη το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, που μοιάζει με τις συνθήκες του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δυνατή προετοιμασία με την εθνική ομάδα του Καναδά στο ΟΑΚΑ από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου, πριν η «Επίσημη Αγαπημένη» αναχωρήσει για τη Χαλκίδα (28/6-30/6) για το πρώτο απαιτητικό τουρνουά. Εκεί, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ισχυρές ομάδες όπως ο Καναδάς, η Γαλλία του Τεό Λοράντου, η Ουγγαρία και η Αυστραλία.

Με την έναρξη του Ιουλίου και την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να εντείνεται, η Εθνική ομάδα θα πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας στη Χαλκίδα από την 1η έως τις 3 Ιουλίου, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για λίγες μόνο ημέρες.

Στις 8 Ιουλίου, η ομάδα θα πετάξει για το Ρότερνταμ, όπου θα συμμετάσχει σε ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά (9-12/7), αντιμετωπίζοντας την Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Ιταλία. Αυτή η διοργάνωση θα λειτουργήσει ως πρόβα «τζενεράλε» πριν από την «παράσταση» του Παρισιού.

Μετά το τουρνουά στο Ρότερνταμ, η Εθνική ομάδα γυναικών θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου η Αλεξία Καμμένου και οι συνεργάτες της θα βάλουν τις τελευταίες «πινελιές» στο ΟΑΚΑ (14-24/7) πριν η ομάδα αναχωρήσει για το Παρίσι στις 24 Ιουλίου, με την ευχή να επιστρέψει στην πατρίδα με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στις αποσκευές της.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ομάδα γυναικών έχει κληρωθεί στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου στις 16:35 ώρα Ελλάδος, την Ισπανία στις 31 Ιουλίου στις 21:05, την Ιταλία στις 2 Αυγούστου στις 16:35 και θα κλείσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία στις 4 Αυγούστου στις 21:05 ώρα Ελλάδος.

Επιμέλεια: Κώστας Παππάς

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA