Εθνική Γαλλίας: Επιστρέφει…μετά από έξι χρόνια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

by Aquafeed 24

Αν και η Γαλλία έχει δυνατές ομάδες στο πόλο όπως η Marseille, οι τρικολόρ δεν τα πάνε τόσο καλά με την εθνική τους ομάδα από πλευράς επιτυχιών, ωστόσο βρίσκονται σε διαρκή ανοδική πορεία. Επιστρέφουν μετά από έξι χρόνια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, για να κάνουν την πέμπτη παρουσία τους στην διοργάνωση, έχοντας ως καλύτερη θέση την 8η από το 1986. Βέβαια τα τελευταία χρόνια, οι Γάλλοι έχουν αλλάξει επίπεδο, κάτι που είναι φανερό από την 4η θέση στο FINA World League και από την 6η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2022.

Μόλις πέντε από τους 15 αθλητές της αποστολής ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, οι τερματοφύλακες Fontani και Garsau, αλλά και οι Crousillat, Marzouki και Saudadier. Για τον αρχηγό τους, τον Ugo Crousilat υπάρχει και μια ωραία ιστορία, για το ότι ήταν παίκτης της Εθνικής Μαυροβουνίου ως νατουραλιζέ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, με την βαλκανική χώρα να κατακτά τότε το ασημένιο μετάλλιο. Μια άλλη ανάλογη περίπτωση είναι ο Duje Zivkovic, ο οποίος για πρώτη φορά θα συμμετάσχει με την Εθνική Γαλλίας σε μεγάλη διοργάνωση, αφού πέρσι πήρε την υπηκοότητα, ενώ με την Εθνική Κροατίαςκατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Τρεις παίκτες λείπουν από την αποστολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2022 κα αυτοί είναι οι Roman Marion Vernoux, David Caumette και Denis Guerin, ενώ αντικαταστάθηκαν από τον Duje Zivkovic, τον Mthias Bachelier και τον Denis Do Carmo. Στον Β’ όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Κίνα και τον Καναδά. Οι χώρες που καταλαμβάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση στον Β’ όμιλο θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες στον Α’ όμιλο, στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα.

Η αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023: Τερματοφύλακες: Hugo Fontani (Strasbourg), Clement Dubois (Tourcoing), Παίκτες: Remi Saudadier (Noisy-le-Sec), Ugo Crousillat (Marseille), Thomas Vernoux (Marseille), Alexandre Bouet (Marseille), Enzo Khasz (Pays d’Aix), Duje Zivkovic (Tourcoing), Mathias Bachelier (Strasbourg), Denis Do Carmo (Noisy-le-Sec), Charles Canonne (Tourcoing), Mehdi Marzouki (Tourcoing), Emil Bjorch (Noisy-le-Sec), Pierre Frederic Vanpepestraete (Marseille), Andrea De Nardi (Marseille).

Πρόγραμμα

17/7 Γαλλία-Ιταλία

19/7 Κίνα-Γαλλία

21/7 Γαλλία-Καναδάς

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA