Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΔΥ στην ΕΡT

by Aquafeed 24

Με μια επιστολή σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ) διαμαρτύρεται έντονα στην ΕΡΤ για την επιλογή των συντελεστών του τηλεπαιχνιδιού με την επωνυμία «Το Μεγάλο Παιχνίδι», να βάλει σε ερώτηση το περιστατικό με τον διαιτητή τον οποίο έριξε μέσα στην πισίνα οπαδός, στον αγώνα Εθνικός Πειραιά – ΑΝΟ Γλυφάδας, για το πρωταθλήματος πόλο της Α’ Γυναικών της περασμένης σεζόν.

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, μάλιστα, μετείχαν ως παίκτριες, οι Ολυμπιονίκες του πόλο Κική Λιόση και Αντιγόνη Ρουμπέση, που, σύμφωνα με τον ΣΕΔΥ, ήρθαν σε δύσκολη θέση. Η επιλογή, μάλιστα, χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και κακόγουστη και ο Σύνδεσμος απαιτεί οι άνθρωποι της ΕΡΤ να καταδικάσουν περιστατικά βίας, όπως αυτό, για τα οποία έχει επιβάλει αυστηρή τιμωρία ο αθλητικός δικαστής.

Αναλυτικά η επιστολή – ανακοίνωση, που κοινοποιήθηκε και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και εστάλη και στα ΜΜΕ:

«Αξιότιμοι Κύριοι.

Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε ότι κανάλι της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου τηλεπαιχνιδιού, αθλητικής θεματολογίας και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αναπαρήγαγε στιγμιότυπα από αγώνα υδατοσφαίρισης Εθνικού Πρωταθλήματος της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, κατά τον οποίο θεατής – χούλιγκαν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπράγησε εναντίον συναδέλφου σπρώχνοντας πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό.

Αυτή την ενέργεια, επέλεξε το κανάλι σας να αναπαραγάγει δέκα μήνες μετά, φέρνοντας, δύο ασημένιες Ολυμπιονίκες, τις κυρίες Λιόση και Ρουμπέση, σε δύσκολη θέση, ζητώντας μάλιστα από αυτές να περιγράψουν το εν λόγω στιγμιότυπο.

Κύριοι, η αθλητική βία είναι μάστιγα της εποχής, περιστατικά της οποίας πρέπει όλοι να κατακρίνουμε και με όλες μας τις δυνάμεις να την καταπολεμήσουμε. Θεωρούμε, λοιπόν, απαράδεκτη και αν μη τι άλλο κακόγουστη την επιλογή σας, να συμπεριλάβετε στις ερωτήσεις το συγκεκριμένο γεγονός. Σας τονίζουμε ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση του Αθλητικού Δικαστή.

Αναμένουμε από εσάς την επίσημη και  δημόσια τοποθέτησή σας, που να καταδικάζει τέτοια γεγονότα.

Το οφείλετε στον συνάδελφο ο οποίος ήταν το θύμα αυτού το απερίγραπτου περιστατικού, και σε εμάς τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης. Άλλωστε η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, είναι τα τελευταία χρόνια δίπλα στο Άθλημα το οποίο με τιμή υπηρετούμε.

Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

Για το ΔΣ ο Πρόεδρος Μιχάλης Σκαλοχωρίτης, η Γενική Γραμματέας Παναϊτσα Δαλιάνη.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA