Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της LEN, με τις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών να έχουν προγραμματιστεί για τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου 2024 στη Νετάνια του Ισραήλ.

Η LEN, μαζί με την Ισραηλινή Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης, συμφώνησαν να αλλάξουν την τοποθεσία από το Τελ Αβίβ στη Νετάνια, ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και τεχνικές προκλήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης στο Τελ Αβίβ, γεγονός που μειώνει επίσης το κόστος για τις συμμετέχουσες χώρες.

Ο πρόεδρος της LEN Antonio Silva δήλωσε: «Η Ισραηλινή Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης έχει δεσμευτεί να προσφέρει τις απαραίτητες προδιαγραφές για μια διοργάνωση που έχει παράδοση να φιλοξενεί τις καλύτερες ομάδες υδατοσφαίρισης στον κόσμο και να προσελκύει φιλάθλους από όλη την Ευρώπη. Η LEN θα συνεργαστεί στενά με τους εταίρους της στο Ισραήλ για να πετύχει ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό γεγονός».

Το πρόγραμμα των αγώνων καθώς και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή, τη μεταφορά ή οποιοδήποτε άλλο θέμα θα κοινοποιηθούν εν καιρώ.