Όπως ήταν αναμενόμενο ελέω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας, το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της υδατοσφαίρισης που ήταν προγραμματισμένο για τις πρώτες μέρες του 2024 στη Νετάνια, δεν θα λάβει χώρα εκεί.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ρητά την απόφασή της περί ματαίωσης της διοργάνωσης στη χώρα, τονίζοντας παράλληλα πως εξετάζονται άλλες ιδέες και προτάσεις αναφορικά με το καλεντάρι αλλά και τον τρόπο πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Ντόχα λίγες βδομάδες αργότερα. Εν αναμονή λοιπόν των οριστικών εξελίξεων με το λογικό να γίνεται πράξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Euroean Aquatics):

«Ως συνέπεια των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ και μετά από εκτενείς συναντήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας και της αντίστοιχης Ισραηλινής Ένωσης Υδατοσφαίρισης, τα δύο ιδρύματα συμφώνησαν ότι είναι αδύνατο να φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης στη Νετάνια του Ισραήλ, όπως είχε προγραμματιστεί τον Ιανουάριο 2024.

Αυτήν τη στιγμή διερευνώνται διαφορετικές επιλογές σχετικά με τη σωστή διαδικασία πρόκρισης για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ντόχα, και περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα κοινοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να καταδικάσει σθεναρά για άλλη μια φορά τους υπεύθυνους για αυτές τις τρομοκρατικές θηριωδίες κατά Ισραηλινών πολιτών και να εκφράσει την υποστήριξή και τη συμπαράστασή της σε αυτούς σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

European Aquatics