ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση Βουλιαγμένης για Δελακά με «βέλη» προς ΚΟΕ!

by Aquafeed 24

Σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ένσταση που επέβαλλε μετά τη λήξη του τελικού με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, προέβη ο ΝΟ Βουλιαγμένης, αναφορικά με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του βοηθού προπονητή του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Δελακά.

Η ανακοίνωση:

Με το παρών Δελτίο Τύπου, θέτουμε δημόσιο προβληματισμό αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του βοηθού προπονητή της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού κου Ευάγγελου Ιωάννη Δελακά, ο οποίος στο σημερινό τελικό αγώνα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, εκτελούσε επισήμως χρέη βοηθού προπονητή.

Διαπιστώνοντας από τις επίσημες λίστες με τους αδειοδοτημένους προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αγωνιστική περίοδο 2019, ότι δεν βρίσκεται καταχωρημένος ο κος Δελακάς, μετά την ολοκλήρωση ενός τελικού – ντέρμπυ, όπου ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης πάλεψε σκληρά για τη νίκη, δείχνοντας έμπρακτα την αξία του, καταθέσαμε ένσταση κατά του αποτελέσματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ν.Ο.Βουλιαγμένης, σεβόμενος απόλυτα το εγχώριο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον αθλητισμό, έχει καταθέσει προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αίτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή για τον κο Χέρβο Κόλιανιν, από 06/09/2018 με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/432030. Από εκείνη την ημερομηνία, η επίσημη απάντηση με επιστολή που έχει λάβει το σωματείο μας από τη Γ.Γ.Α. είναι ότι το αρμόδιο σώμα της Επιτροπής Ισοτιμιών δεν συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018, ως εκ τούτου δεν μπορούν να παρασχεθούν οι υπό αίτηση άδειες. Αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσκολία που φέρνει αυτή η καθυστέρηση στην αγωνιστική απόδοση της ομάδας μας, αφού η έλλειψη της άδειας “κοστίζει” την πολύτιμη προπονητική καθοδήγηση του προπονητή μας σε σημαντικούς αγώνες. Ίσως να κόστισε και το Κύπελλο.

Η ίδια καθυστέρηση όμως δεν φαίνεται να ίσχυσε για την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού ο κος Δελακάς έλαβε το πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το Δεκέμβριο του 2018, όταν η Επιτροπή Ισοτιμιών μας έχει ενημερώσει επισήμως ότι δεν συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τη δημοσιοποίηση του κου Σκανδαλάκη – Manager του Ολυμπιακού και Μέλους του Δ.Σ. – στα επίσημα social media μας και σε συνέχεια της ένστασής μας, όπου κοινοποιεί την κάρτα διαπίστευσης προπονητή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο του 2019 του κου Δελακά, σχολιάζοντας με τρόπο που τον εκφράζει.
Το εύλογο ερώτημα είναι: πώς είναι δυνατόν για τον Ν.Ο.Β. επισήμως η Επιτροπή Ισοτιμιών να μην συνεδριάζει από τον Οκτώβριο του 2018 έως και σήμερα, αλλά για τον Ολυμπιακό να μην ισχύει το ίδιο; Ή μήπως παρακάμφθηκε;

Διαπιστώνοντας αυτές τις εξελίξεις, επόμενο είναι να κλονίζεται η πίστη μας στη διαφάνεια του αθλητικού συστήματος, ειδικότερα στη στάση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Θεωρούμε ότι ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι η διαφύλαξη της δίκαιης, ισότιμης και αντικειμενικής μεταχείρισης όλων των ομάδων που αγωνίζονται, υπό το πλαίσιο του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τον τρόπο με τον οποίο ο κος Δελακάς απέκτησε την κάρτα διαπίστευσης της ΚΟΕ, καθώς και τα σχετικά έγγραφα που το πιστοποιούν από τη Γ.Γ.Α.

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA