Επισημάνσεις και διαβουλεύσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού είχαν οι εκπρόσωποι των αθλητών!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Συνδέσμων αθλητών ο Υφυπουργός Αθλητισμού!

Με αφορμή την νέα διάταξη περί διορισμού εκπροσώπων (προπονητών και αθλητών) στις ομοσπονδίες ερασιτεχνικών αθλημάτων «με απόφαση του υφυπουργού» και τις έντονες αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, ο αρμόδιος υπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τους τρέχοντες εκπροσώπους των Συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων και των Ολυμπιονικών.

Από τον ΠΣΑΠΠ (ποδόσφαιρο) μετείχαν οι Γιώργος Γεωργίου, Γιάννης Μπράχο, από τον ΠΣΑΚ (μπάσκετ) ο πρόεδρος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, από τον ΠΑΣΑΠ (βόλεϊ) ο πρόεδρος Παναγιώτης Πελεκούδας, από τον ΣΕΑΥ (πόλο) ο πρόεδρος, Μάριος Καπότσης και ο Νίκος Αλβέρτης, από τον ΠΣΑΧ (χάντμπολ) ο πρόεδρος, Ανδρέας Αραπακόπουλος, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών οι Βούλα Ζυγούρη και Σοφία Παπαδοπούλου και από την Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ειρήνη Αϊνδιλή.

Υπενθυμίζουμε και παραθέτουμε αυτούσιο το εδάφιο της νέας διάταξης που ομολογουμένως αποτελεί το επίκεντρο των αντιπαραθέσεων:

«Με απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού ρυθμίζονται ο τρόπος ορισμού των εκπροσώπων των εν ενεργεία αθλητών/αθλητριών και των εν ενεργεία προπονητών/προπονητριών και των αναπληρωτών τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών στις περιπτώσεις που: α) Η Ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης και β) υπάρχουν περισσότερα του ενός σωματεία αθλητών/αθλητριών και προπονητών/προπονητριών για το άθλημα ή κλάδο άθλησης».

Στην επικείμενη συνάντηση της 10ης Μαρτίου, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με τα όσα ήδη προβλέπονταν και εφαρμόζονταν από πέρσι, κατ’ εφαρμογή του 4726/2020, όταν και θεσπίστηκε η συμμετοχή των αθλητών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή, εφόσον υπάρχει σύνδεσμος αθλητών ορίζει και τον εκπρόσωπό του κι εφόσον δεν υπάρχει –και μέχρι να συσταθεί- ορίζεται ο εκπρόσωπος των αθλητών από το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης τους διευκρίνισε δε, ότι χρειάζεται χρόνος και διαβούλευση για να αποσαφηνιστεί το μοντέλο συμμετοχής στις ιδιάζουσες περιπτώσεις που π.χ. οι σύνδεσμοι αθλητών είναι περισσότεροι του ενός, καθώς και όταν μία Ομοσπονδία καλλιεργεί πολλά και διαφορετικά αθλήματα (π.χ., ΚΟΕ).
Επιπλέον, ζήτησε τις προτάσεις των εκπροσώπων των Συνδέσμων αθλητών, εν όψει της προετοιμασίας για τη ρύθμιση του τρόπου ορισμού σε τέτοιες δυσεπίλυτες περιπτώσεις και τους ανέφερε ότι: «δεν είναι ο ρόλος μου να ορίζω τους εκπροσώπους σας (όπως σκόπιμα παρερμηνεύεται), αλλά μόνο να δημιουργώ το πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής του νόμου, επιλύοντας τα όποια πρακτικά ζητήματα προκύπτουν».
Τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται να υπάρξει μια νέα συνάντηση των εκπροσώπων με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, σχετικά με την συγκεκριμένη διαβούλευση που θα εξελίσσεται έως ότου να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει τα παραπάνω ζητήματα.

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA