Έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό ο Παπαστάμου!

by Aquafeed 24

Η δεύτερη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων κολύμβησης στην ΟΠΕΝ κατηγορία ανδρών και γυναικών ολοκληρώθηκε με τον Κωνσταντίνο Στάμου να πραγματοποιεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 200μ ελεύθερο και τον Απόστολο Παπαστάμο να πιάνει το όριο για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων στα 400μ μεικτή ατομική.

Ο Κωνσταντίνος Στάμου πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα στα 200μ ελεύθερο και σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παίδων, με χρόνο 1:52.98. Ο Απόστολος Παπαστάμος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Εφήβων του Καζάν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Εφήβων της Βουδαπέστης στα 400μ μεικτή ατομική, με χρόνο 4:18.38. Σημαντική επίδοση σημείωσε ο Δημήτρης Νέγρης στα 800μ ελεύθερο, με 8:03.14, καθώς και η Άννα Ντουντουνάκη στα 50μ πεταλούδα με 26.42.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή (3/3) με ώρες έναρξης τις 09.00 και 16.00.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της ημέρας:

Κωνσταντίνος Στάμου: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το ρεκόρ που πέτυχα. Ήταν ένας χρόνος πολύ καλός και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχω κάνει έως τώρα. Το Πανελλήνιο ήταν ένας από τους φετινούς μου στόχους, τα όρια είναι μακριά, όμως αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι συνέχεια, μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες».

Απόστολος Παπαστάμος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έπιασα το όριο για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν ένας στόχος που ήθελα να πετύχω από νωρίς, ώστε να μπορώ να επικεντρωθώ στα δύο αυτά πρωταθλήματα και το κατάφερα. Στόχος μου είναι να βρεθώ και πάλι στο βάθρο του Ευρωπαϊκού, ενώ στο Παγκόσμιο στοχεύω σε μία καλή κούρσα που θα με φέρει στον τελικό και από εκεί και πέρα να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα δουλέψω σκληρά για να βελτιωθώ».

Νίκος Γέμελος: «Οι αγώνες κυλούν με επιτυχία στο καλύτερο κολυμβητήριο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ελπίζω να έρχονται οι αθλητές και να κολυμπούν σε αυτό το κολυμβητήριο σε κάθε αγώνα. Το όριο του Χρήστου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χθες ήταν η αρχή μίας σειράς καλών επιδόσεων, όπου πολλοί αθλητές έπιασαν τα οποία για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο, ενώ σημειώθηκαν και Πανελλήνια ρεκόρ. Είμαι ευχαριστημένος από τους αθλητές μου, υπήρχαν βέβαια ορισμένες κούρσες που δεν μου άρεσαν και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη. Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στους κολυμβητές που έχουν σταματήσει και στην νέα γενιά αθλητών. Υπάρχει ταλέντο, όμως πρέπει εμείς οι προπονητές να βοηθούμε τα παιδιά να εξελίσσονται και τα παιδιά να μην αφήνουν τους εαυτούς τους χωρίς δουλειά και προπόνηση».

Κώστας Τσιλιβάκης: «Η επίδοση του αθλητή μου ήταν αρκετά καλή για την εποχή. Το πρωί δεν κολύμπησε καλά, όμως το απόγευμα πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Εφήβων. Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση πάνω στα οποία θα δουλέψουμε, ώστε να καταφέρει να μπει στον τελικό του Ευρωπαϊκού και να κολυμπήσει καλά εκεί. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για τις δυο αυτές διοργανώσεις με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα».

Τα αποτελέσματα των αγώνων ΕΔΩ.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA