Μεγάλη επιστροφή για την Εθνική ομάδα Γυναικών της Ολλανδίας!

Ο Ευάγγελος Δουδέσης ανέλαβε πριν μερικούς μήνες τα «ηνία» της Εθνικής ομάδας Γυναικών της Ολλανδίας, όντας επί σειρά ετών συνεργάτης του Άρνο Χάβενγκα. Με μοναδικό στόχο την επιστροφή των Οράνιε στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου, ο Έλληνας τεχνικός κατάφερε να… πείσει την 25χρονη πρώην διεθνή τερματοφύλακα, Λάουρα Άαρτς, να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας της!

Ο Ευάγγελος Δουδέσης σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Aquafeed24!

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Άαρτς αποφάσισε πριν 2 χρόνια να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Εθνική ομάδα της Ολλανδίας, καθώς μια διαμάχη με τον τότε επικεφαλής τεχνικό, Άρνο Χάβενγκα, ήταν αρκετή για να αφήσει όχι μόνο το σκουφάκι των Οράνιε αλλά και την Ντουναϊσβάρος!

Οι ικανότητες της 25χρονης πορτιέρε ήταν και είναι αδιαμφισβήτητες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατακτήσει με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας το Χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, όπου στον τελικό της διοργάνωσης (2018), η Ολλανδία είχε κερδίσει την Ελλάδα, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου! Παρόλα αυτά, οι διεθνείς διακρίσεις για την Λάουρα Άαρτς ξεκινούν από το 2015, όπου φόρεσε το Ασημένιο με τις Οράνιε, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, ενώ το 2016 είχαν στεφθεί επίσης, δευτεραθλήτριες Ευρώπης!

Πόλο: Ο Δουδέσης «έψησε» την Λάουρα Άαρτς να γυρίσει στην εθνική Ολλανδίας

Όπως και να’ χει, η… «πειθώ» του Ευάγγελου Δουδέση λειτούργησε απόλυτα και το όφελος για την Εθνική ομάδα Γυναικών της Ολλανδίας είναι μεγάλο, όπως επιστρέφει η κορυφαία Ολλανδή τερματοφύλακας!

Η ίδια τόνισε ότι πλέον έχει ξανά γαλήνη στο μυαλό της και ότι η καρδιά της αναζητά ακόμη τις προκλήσεις του κορυφαίου επιπέδου. Ο Έλληνας τεχνικός από πλευράς του τόνισε ότι η Άαρτς είναι μόνον 25 και θεωρείται ακόμη από τις κορυφαίες πορτιέρε στον κόσμο. Παράλληλα, πιστεύει ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο δρόμο προς το Παγκόσμιο της Φουκουόκα και το Ευρωπαϊκό στο Σπλιτ, αλλά και για το «τέλος» του Ολυμπιακού κύκλου στο Παρίσι το 2024.