ΕΟΕ: Μοιράζει χρήματα για την Ολυμπιακή προετοιμασία

Περί τις 186 χιλιάδες ευρώ θα μπουν στα ταμεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

by Μάνος Φυρογένης

Οι εισηγήσεις έγιναν δεκτές και έτσι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αναμένεται να βγάλει από τα ταμεία της περί το μισό εκατομμύριο περίπου. Χρήματα που θα μοιραστούν στις Ομοσπονδίες για την προετοιμασία αθλητών και αθλητριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου που πλησιάζουν αλλά και εκείνων που διεκδικούν ακόμα ένα εισιτήριο.

Τα περισσότερα από όλες τις Ομοσπονδίες θα λάβει η ΚΟΕ, κάτι φυσικά που φαντάζει λογικό μιας και ο «γαλανόλευκος» υγρός στίβος θα έχει την… τιμητική του στη γαλλική πρωτεύουσα με τη μεγαλύτερη αριθμητικά αποστολή μακράν της δεύτερης Ομοσπονδίας. “Ριγμένη” η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έναντι αυτής των ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα τα ποσά που θα δοθεί στην ΚΟΕ είναι 186.000 ευρώ για την κολύμβηση, 33.00 για την καλλιτεχνική κολύμβηση, 54.000 για τη Εθνική ομάδα πόλο ανδρών και 38.000 για αυτή των γυναικών.

Ακόμα αναμένεται να μοιραστούν:

  1. Στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 15.500 ευρώ για τους Παναγιώτη Γκιώνη και Παναγιώτη Σγουρόπουλο.
  2. Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας 21.000 ευρώ για τις αθλήτριες Όλγα Παπαδάτου, Χριστίνα Λιναρδάτου, Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου και τους αθλητές Μιχάλη Τσαμαλίδη, Βαγκάν Νανιτζανιάν και Στέλιο Ρούλα.
  3. Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλη 20.000 ευρώ για συμμετοχή σε προπονητικά καμπ της Μαρίας Πρεβολαράκη και των Νταουρέν Κουρουγκλίεβ και Γιώργου Κουγιουμτσίδη.
  4.  Στον ΣΕΓΑΣ 40.500 ευρώ για τις αθλήτριες Ελισάβετ Πεσιρίδου, Τατιάνα Γκούσιν, Κατερίνα Στεφανίδη, Μαρία Πούρτσα, Σταματία Σκαρβέλη και τους αθλητές Χρήστο Φρατζεσκάκη, Εμμανουήλ Καραλή και Γιάννη Κυριαζή.
  5. Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης 100.000 για την Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών.

Από την αρχή της χρονιάς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δώσει 1.021.374 ευρώ για Ολυμπιακή Προετοιμασία, σε αθλητές και αθλήτριες της Προολυμπιακής ομάδας. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ δήλωσε:  «Η ΕΟΕ συνεχίζει να στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες, στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προκρίσεις αλλά και όσοι πάνε στο Παρίσι, να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατάλληλα προετοιμασμένοι».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA