Ελπίδες για Τόκιο από την 4Χ100 μικτής – Πανελλήνιο ρεκόρ η Δρασίδου – Οριο ο Ζαχαριάδης!

by Aquafeed 24

Χαμόγελα και μεγάλες ελπίδες για την ελληνική κλασική κολύμβηση το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου στην πρώτη ημέρα του διεθνούς κολυμβητικού μίτινγκ «Ακρόπολις» που γίνεται στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μικτής ομαδικής ανδρών, αποτελούμενη από τους Απόστολο Χρήστου, Κωνσταντίνο Μερετσόλια, Ανδρέα Βαζαίο και Κριστιάν Γκολομέεβ, κολυμπώντας χωρίς συναγωνισμό, πέτυχε επίδοση 3.34.61 και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα της παγκόσμιας κατάταξης έχει την 16η και τελευταία θέση που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση είναι 3.34.41 από το 2016.

Τα 12 από τα 16 εισιτήρια έχουν εξασφαλιστεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας το 2019 και απομένουν 4 ακόμη εισιτήρια προς διεκδίκηση. Οι χώρες σε όλο τον πλανήτη μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έως τις 31 Μαΐου. Εάν κάτι δεν αλλάξει έως τότε, η Ελλάδα έχει μια θέση στην Ολυμπιάδα με το σημερινό 3.34.61. Η Ιρλανδία είχε πετύχει επίδοση 3.34.62 και βρίσκεται πλέον πίσω από την χώρα μας.

«Μέχρι στιγμής έχουμε την 16η επίδοση που μας εξασφαλίζει μια θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ιρλανδία βρίσκεται πλέον πίσω μας και ελπίζουμε να μείνει εκεί. Ήταν μία φοβερή κούρσα όπου δεν είχαμε συναγωνισμό και επιζητούσαμε μια ακόμη ευκαιρία για να βρεθούμε με την συγκεκριμένη ομάδα στους Ολυμπιακούς. Οι 3 από τους 4 είχαμε εξασφαλίσει την παρουσία μας στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη αλλά αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον 4ο της παρέας, τον Κωνσταντίνο Μερετσόλια που εάν όλα πάνε καλά θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Τόκιο. Παράλληλα αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τα νέα παιδιά που αντιλαμβάνονται ότι οι σκυτάλες είναι μέρος της συμμετοχής σε κορυφαίες διοργανώσεις» τόνισε στην ΚΟΕ ο Ανδρέας Βαζαίος.

Ο υπεύθυνος του αθλήματος της κλασικής κολύμβησης, ο κύριος Νίκος Ξυλούρης, προσέθεσε:

«Ας κάνουμε υπομονή για λίγες ακόμη ημέρες. Ας κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Μέχρι την Κυριακή και άλλες χώρες θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τότε θα ελπίζουμε και θα περιμένουμε. Η επίδοση αυτή είναι σήμερα η 16η και μας δίνει το εισιτήριο για το Τόκιο. Εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η ομάδα αυτή, με τους Χρήστου, Μερετσόλια, Βαζαίο και Γκολομέεβ, θα μας εκπροσωπήσει στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο Μερετσόλιας ήταν ο μόνος από τους τέσσερις που δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από ατομικό αγώνισμα. Σήμερα πέτυχε μια σπουδαία επίδοση, 1 λεπτό ακριβώς, και εντυπωσίασε, όπως και όλα τα παιδιά. Μην λησμονούμε ότι οι αθλητές μας είχαν καταβάλει μια τεράστια προσπάθεια πρόσφατα στην Βουδαπέστη και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφού είχαν προετοιμαστεί γι αυτό. Σήμερα χωρίς συναγωνισμό έκαναν αυτή την υπέροχη προσπάθεια. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τους βοήθησε και η εξέδρα, οι αθλητές και οι προπονητές που τους παρότρυναν στην κούρσα τους. Λειτουργήσανε όλοι σαν ομάδα και τους ευχαριστούμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου της ΚΟΕ, του κυρίου Χριστόδουλου Χούμα:

«Ήταν μια κορυφαία επίδοση. Μια από τις προσδοκίες μας ενόψει των Ολυμπιακών φαίνεται ότι μπορεί να πάρει σάρκα και οστά…Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το Σαββατοκύριακο και για άλλες χώρες ανά τον πλανήτη και διατηρούμε την ελπίδα ότι καμία χώρα δεν θα πετύχει κάτι καλύτερο, δίνοντας στην ομάδα μας την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για το Τόκιο. Στην συνέχεια του Ακρόπολις μίτινγκ και συγκεκριμένα την Κυριακή θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο στην σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτή ομαδική mixed, ενώ ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Εγγλεζάκη δεν μας αφήνει ελπίδες να υλοποιήσουμε έναν ακόμη στόχο στα 4Χ200 ελεύθερο».

Ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε η Μαρίλεια Δρασίδου στα 50 πρόσθιο με επίδοση 31.26. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Αγγελική Εξάρχου με 31.52 από το 2009.

«Ανταμείφτηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές μου» υποστηρίζει η αθλήτρια και προσθέτει: «Κυνηγούσα αυτήν την επίδοση εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ήθελα αυτόν τον χρόνο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αλλά δεν ήρθε. Δεν πειράζει. Λίγα εκατοστά καλύτερο χρόνο εάν έκανα θα είχα εξασφαλίσει από σήμερα και την συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 στην Φουκουόκα, αλλά δεν με αγχώνει αυτό το γεγονός. Έχω μπροστά μου αγώνες για να τα καταφέρω, αρχής γενομένης από το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ κατηγορίας στην Θεσσαλονίκη».

Αξιοσημείωτη ήταν τέλος η παρουσία του κολυμβητή του Άρη Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη που έπιασε στα 1500 ελεύθερο το οριο για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Εφήβων στην Ρώμη με 15.33.18. 

Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ παραβρέθηκαν στην πρώτη ημέρα των αγώνων ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο αντιπροεδρος Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο ΓΓ Στέφανος Αυγουλέας, η κυρία Ελευθερία Σαραντίδου και ο κύριος Νίκος Φιλόπουλος, ταμίας και αναπληρωτής ταμίας της ΚΟΕ αντίστοιχα, ο Νίκος Ξυλούρης, υπευθυνος της κολύμβησης και ο κύριος Γιάννης Γιαννουρής, γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA