Καμία ενημέρωση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και την επιτροπή υδατοσφαίρισης δεν έχει λάβει ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, όσον αφορά τις προθέσεις της ΚΟΕ για ολοκλήρωση των δύο κορυφαίων εγχώριων πρωταθλημάτων.

Πριν από καιρό, σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία ανήγγειλε ότι θα καλέσει τις ομάδες προς συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την Α1, ωστόσο έως τώρα τίποτα δεν έχει γίνει και είναι λογικό να αιωρούνται φήμες.

Ήδη, ο Εθνικός Πειραιώς, ομάδα που στους άνδρες είναι 5η και στις γυναίκες 4η με τη δικαστική απόφαση για το ΑΝΟΓ-Εθνικός να εκκρεμεί, έχει πάρει σαφή θέση κατά της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Άλλες ομάδες έχουν συμφωνήσει και άλλες κρύβονται. Το Aquafeed24.com επικοινώνησε με τον Τεχνικό Διευθυντή του ΝΟ Βουλιαγμένης, Αρτίν Ελμισιάν, για να μάθει την άποψη του σχετικά με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων που είναι προγραμματισμένη σε είκοσι περίπου ημέρες από τώρα.

Η απάντηση του κ. Ελμισιάν επίσημα, είναι ακριβώς ίδια με τις ανεπίσημες απαντήσεις που μας έχουν δώσει εκπρόσωποι αρκετών σωματείων: «Η ΚΟΕ δεν μας έχει ενημερώσει για τίποτα».

Η θέση του ΝΟΒ, εν ολίγοις, είναι σαφής. Εάν διεξαχθούν δύο κανονικά πρωταθλήματα, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, τότε η Βουλιαγμένη φυσικά και θα αγωνιστεί, ωστόσο όσο δεν υπάρχει ενημέρωση η παραπληροφόρηση θα συνεχίζεται.

Βέβαια, πόσο κανονικό είναι ένα πρωτάθλημα όταν δεν θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής παικτών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή λόγω ομάδων που ακόμη δεν έχουν κολυμπήσει καν, είναι μια εύλογη απορία όλων.

Αναλυτικά:

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, σαν σωματείο, για το πρωτάθλημα, εκτός από ένα ιμέιλ που περιελάμβανε ότι αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΚΟΕ τη Δευτέρα. 

Γνωρίζουμε, ανεπίσημα, ότι κάποιες ομάδες προτίθενται να μην κατέβουν και αναρωτιέμαι εάν θα έπρεπε εμείς και οι υπόλοιποι να το γνωρίζουμε. Η δεύτερη παράγραφος στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας λέει ότι οι ημερομηνίες των Πλέι Οφ της Α1 ανδρών θα οριστικοποιηθούν όταν δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες. Άρα, πώς θα γίνουν οι τέσσερις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου πριν δηλώσουν οι ομάδες και γνωρίζουμε ότι θα αγωνιστούν άπαντες;

Πρέπει οι σύλλογοι να ενημερωθούν. Αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός θέλουμε να τον ξέρουμε. Να μας πουν τι θα γίνει, εάν γνωρίζουν ομάδες που δεν θα κατέβουν, γιατί ουσιαστικά με τον μη υποβιβασμό, όλες έχουν αυτό το δικαίωμα, κάτι που αν παρατηρηθεί αποτελεί ξεκάθαρη αλλοίωση πρωταθλήματος. Εάν όλα αυτά έχουν, ωστόσο, λυθεί, τότε και πάλι δεν έχουμε ενημερωθεί από κανέναν.

Θυμάμαι σε παλαιότερη ανακοίνωση της ΚΟΕ, ότι θα ζητούσε τη γνώμη των σωματείων. Είναι 2/6, οι αθλητές έπιασα μπάλα τη Δευτέρα και ξεκίνησαν ασκήσεις επαφής και πάσες, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε συζητήσει με την Ομοσπονδία».

Για το εάν αποτελεί και κίνδυνο για τραυματισμούς η συνέχεια ενός πρωταθλήματος με 20 ημέρες προπόνησης, έπειτα από 3 μήνες αποχής: 

«Είναι μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Προπονητές και αθλητές πρέπει να το διαχειριστούν, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει ακριβώς. Με μπερδεύει ότι πρώτα θα γίνουν οι τέσσερις αγωνιστικές και έπειτα θα πούμε ημερομηνίες για τα Πλέι Οφ.

Θέλω να ενημερωθώ, εάν το πρωτάθλημα διεξαχθεί κανονικά, με όλες τις ομάδες. Αν ναι, τότε η Βουλιαγμένη θα συμμετέχει. Είμαστε σύμφωνοι με τη διεξαγωγή ενός κανονικού πρωταθλήματος.

Εφόσον υπάρξουν λιγότερες ομάδες, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί δεν έχουν αθλητές καθώς πολλά παιδιά δουλεύουν σεζόν, τότε θα θέλαμε να το γνωρίζουμε εξ αρχής για να δούμε τι θα κάνουμε…»