Αυξανόμαστε, πληθαίνουμε και… ανθίζουμε όσον αφορά τον κόσμο της προπονητικής σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Ελλάδα να έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, πέρα φυσικά από τη συμμετοχή των δικών μας Εθνικών ομάδων.

Η Εθνική ομάδα Νέων γυναικών βρίσκεται στη Νετάνια του Ισραήλ για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης ηλικίας, αλλά δεν είναι μόνο τα δύο «τοτέμ» της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης, Αλεξία Καμμένου και Ευτυχία Καραγιάννη, εκεί ως εκπρόσωποι της εγχώριας προπονητικής σχολής.

Έλληνες, Έλληνες, Έλληνες παντού, παραφράζοντας τα «κάγκελα» του Τζίμη, καθώς σε πολλές χώρες είναι έντονο το «γαλανόλευκο» στοιχείο.

Στην Εθνική Γερμανίας προσφέρει τις γνώσεις του ο Γιώργος Τριανταφύλλου που βρίσκεται στον πάγκο των Γερμανών, ενώ πρώτος προπονητής στην Εθνική του Ισραήλ είναι, παραδοσιακά, ο Δημήτρης Μαυρωτάς.

Ακόμη, ο Ευάγγελος Δουδέσης είναι ο πρώτος προπονητής στην Εθνική ομάδα Νέων γυναικών της Ολλανδίας και παράλληλα έχει ανακοινωθεί ως head coach στην Εθνική γυναικών της χώρας.

Το υψηλό επίπεδο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, γεννά δημιουργικούς προπονητές που γνωρίζουν εκτίμησης και απήχησης στο εξωτερικό και αποτελούν πρώτες επιλογές. Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη τα επόμενα χρόνια. Μη λησμονούμε και τους προπονητές συλλόγων που κάνουν υπέροχη δουλειά. Στους Έλληνες προπονητές… We trust! 

 

Facebook Comments