Ελένη Κοντογεώργου: Μια χημικός μηχανικός στη Φουκουόκα!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, η Ελένη Κοντογεώργου ήταν τεσσάρων ετών. Τότε ήταν όμως που…κόλλησε το μικρόβιο της κολύμβησης καθώς, όπως λέει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας «Με είχαν πάει οι γονείς μου για να παρακολουθήσουμε αγώνες κολύμβησης. Ξεκίνησα να κολυμπάω με προτροπή των γονιών μου και επειδή μου άρεσε πολύ συνέχισα να κολυμπάω έως σήμερα. Οι γονείς μου με έχουν στηρίξει από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τη κολύμβηση και συνεχίζουν να είναι δίπλα μου σε όλη αυτή την πετυχημένη διαδρομή».

Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Μαζί με την Άρτεμις Βασιλάκη είναι οι δυο πρωτοεμφανιζόμενες της αποστολής μας σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση. Μέχρι τώρα, ως κορασίδα και νεάνιδα έχει λάβει μέρος σε τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα νέων, στο Παγκόσμιο νέων το 2017 κατακτώντας την 10η θέση στα 200 μέτρα πρόσθιο καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων το 2018 στην Αργεντινή όπου στο ίδιο αγώνισμα έλαβε την 12η θέση.  Όσον αφορά βεβαίως τα πανελλήνια πρωταθλήματα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση αρκετές φορές. Στο πρόσφατο, ήταν πρώτη στα 200μ πρόσθιο, δεύτερη στα 100μ πρόσθιο και τρίτη στα 50μ πρόσθιο.

«Για μένα η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο είναι ένας στόχος  που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς με τον προπονητή μου ο οποίος επιτεύχθει- προσθέτει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παρευρεθώ σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου και θα συναγωνιστώ με τα πρότυπά μου. Από εκεί και πέρα θα δουλέψω τους επόμενους μήνες, ώστε να καταφέρω να πάρω τη καλύτερη δυνατή διάκριση». Πρότυπό της αποτελεί η Αμερικανίδα Λίλι Κινγκ, και «Ανυπομονώ να βρεθούμε μαζί στην ίδια διοργάνωση». Η Κινγκ, που ειδικεύεται στο πρόσθιο, κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 (100μ πρόσθιο, 4Χ100μ μικτή), τρία χρυσά-ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019, δυο ασημένια (200μ πρόσθιο, 4Χ100μ μικτή), και ένα χάλκινο (100μ πρόσθιο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020.

«Στόχος μου όπως και κάθε αθλητή είναι να λάβω μέρος  στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και η συμμετοχή μου σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα», επισημαίνει η Κοντογεώργου που ανήκει «Στην ομάδα του Ολυμπιακού εδώ και 5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί με στηρίζει και έχουμε άψογη συνεργασία».

Παράλληλα με τη κολύμβηση, σπουδάζει Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: «Μια πολύ απαιτητική σχολή-όπως λέει- και τώρα ολοκληρώνω τις σπουδές μου. Λόγω των απαιτητικών προπονήσεων αλλά και των καθημερινών υποχρεώσεών μου στη σχολή έχω λίγο ελεύθερο χρόνο κυρίως τα σαββατοκύριακα».

Πηγή: koe.org.gr

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA